Zkáza Dejvického divadla: Seriál obsadí příbuzné herců

Zkáza Dejvického divadla: Seriál obsadí příbuzné herců | Fandíme seriálům
Zobrazit dalších 8 obrázků
Martin Myšička prozradil detaily ohledně seriálu Zkáza Dejvického divadla. 
  1. Kapitola č.1
  2. Kapitola č.2

Vznik myšlenky zkázy

Jak jsme vás informovali začátkem dubna, Česká televize chystá po Čtvrté hvězdě a Dabing Street další seriál s ansámblem Dejvického divadla, který nese název Zkáza Dejvíckého divadla. Šestidílný seriál bude režírovat Miroslav Krobot a v rolích sebe sama se v něm představí kompletní herecká sestava slavné scény, například Ivan Trojan, Klára Melíšková, Hynek Čermák a Jaroslav Plesl. O samotné myšlence projektu pohovořil pro Radiožurnál umělecký šéf Dejvického divadla Martin Myšička. Děj se bude točit kolem toho, že divadlo nedostane grant.

"Jsem tam v roli herce, který se stane uměleckým šéfem. My si uvědomujeme už delší dobu, že takzvaně přesluhujeme. Mezi divadelníky se říká, že divadlo víceméně funguje tak 10 let a pak musí přijít rozklad nebo změna. Tento soubor má už přes 20 let a od začátku bojujeme za to, abychom zevnitř nevyhnili, neokorali nebo se nerozpadli a mimo jiné k tomu patří i to dělat si legraci z toho, jak je to křehké a jak se to může rozpadnout," vysvětlil Myšička.

Hrát sám sebe není dle jeho názoru vůbec brnkačka: "Je to oříšek. Na jednu stranu je to výhoda. Ať udělám cokoliv, jsem to furt já, na druhou stranu má li to být zábavné nebo něčím zajímavé, tak tam musí být nějaké posunutí, v tomto případě by tam měla být nějaká nadsázka, takže nějaký atribut je třeba vždy zvětšit a v tomto případě je obtížné najít tu míru, co a jak. Je to i hraní, není to jen exhibice sama sebe." nechal se slyšet. Hranice mezi tím, co je autentické a co je odvedené od reality, je prý tenká: "Každá ta postava a situace má reálný základ nebo odrazový můstek a je to v rámci seriálu přetažené do nějaké absurdity," uvedl z karlovarského festivalu pro Novinky.cz.

A co dalšího řekl? Kdo další si v seriálu kromě herců zahraje? Čtěte v další kapitole. 

Další kapitola »
Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu