Trapný padesátky: První dojmy z nového komediálního seriálu

Trapný padesátky: První dojmy z nového komediálního seriálu | Fandíme seriálům
Zobrazit další 2 obrázky
Jak se nám líbily dva díly připravovaného komediálního seriálu z dílny ČT?

Na Finále Plzeň proběhla vůbec první divácká premiéra připravovaného komediálního seriálu Trapný padesátky, o kterém jsme vás dříve informovali. Vyjma oznámení počtu dílů a předběžného oznámení uvedení na podzim, se promítaly první a šestý díl tohoto připravovaného dvanáctidílného sitcomu. Zatímco první díl je mnohem pomalejší, kvůli představení jednotlivých postav, šestý již jede na plné komediální obrátky.

I když se v pilotním díle dočkáme především představení ústředního ženského tria, a i podstatných vedlejších postav, stále se jedná o svěží rozvíření komediálních vod na našich obrazovkách. Ne, že by seriál chtěl být tak originální a šílený jako lednový Trpaslík, ale i tak si drží svou tvář a od první chvíle je cítit tvůrčí nadšení a inovativní pojetí tohoto nejenom ženského seriálu. Vtipy seriál těží hlavně ze základního tématu obyčejných dnešních žen po padesátce, které o sobě ví, že jsou pro mladší generaci trapné, ale samy se tím neskutečně baví a chtějí svůj život žít na plno. Jak uvedla sama autorka námětu a scénáře Irena Obermannová: „Život končí v padesáti a začíná mejdan“.

První díl sám o sobě není tak vtipný, jak bych čekal, ale díky ústřednímu hereckému triu Aleny Mihulové, Pavly Tomicové a Kláry Melíškové jsem se i tak po celých třicet minut dobře bavil. Herečky si pobyt na place neskutečně užívají, a hlavně ztřeštěnou Kláru Melíškovou v roli dříve populární, ale dnes již zapomenuté televizní rosničky, která se stále cítí být mladou a krásnou, si od prvního momentu zamilujete. Ani vedlejší postavy nezaostávají a takový Václav Kopta v další variaci na přihlouplého (a stále ne ohraného) burana či Berenika Kohoutová v roli neuvěřitelně žárlivé stíhačky (prezentující pohled na svět z mladistvé perspektivy konfrontované se zkušenostmi ústředního tria), působí velice nadějně a určitě mají ještě čím oslovit.

Díky chytrému scénáři se povedlo uchytit představení hlavních hrdinek hned v pilotu, po kterém bude následovat už povídkový styl následujících dílů, který každý bude pojednávat o jiném upřímně pojatém tématu. Titulní znělka nijak zvlášť zajímavá není, ale zato ta závěrečná se vskutku povedla. Každý závěr dílu má před titulky jakousi “facebookovou zeď“ s fotkami i s počtem sdílení, komentářů a lajků a vyobrazuje rozhřešení, ponaučení a obrazně ukazuje vyvrcholení epizody spolu s vtipným komentářem na závěr. Takovýto konec epizod zde není náhodou, v celém seriálu jsou totiž sociální sítě důležitým vedlejším tématem.

Šestý díl si bere na paškál téma politiky a toho, jak se jedna z hrdinek díky své nevědomosti stane za noc mediální senzací, která se teď musí vypořádat s možností kandidatury na nejmenovaný politický post. V šestém díle už je naplno cítit jistota tvůrců a ucelený povedený scénář. V některých chvílích sice některé vtipy vyplynou do prázdna až trapnosti, ale většinově fungují a celý díl těží ze svého potenciálu téměř maximum. Epizoda nestojí jenom na hlavních postavách, ale i na hostujícím Martinu Pechlátovi v roli, kterou vám raději nebudu prozrazovat, jen zmíním, že svou postavu dokázal perfektně vystihnout a většina scén, točících se kolem něj, jsou ty nejvtipnější v celém dílu.

Taktéž zde báječně funguje chemie mezi ústředním ženským triem, které si skutečně sedlo a má naději stát se pro většinu sledujících oblíbenou komediální stálicí. Seriál by se dal s nadsázkou označit za český Sex ve městě, jen se staršími hrdinkami, ale za to větší sázkou na vtip. Trapný padesátky by si zasloužily vaši pozornost už jenom díky svému originálnímu pojetí, které svým tématem vyplňuje díru na tuzemských televizních obrazovkách. Jak se zdá i u nás jde natočit solidní komediální ženský seriál, u kterého se pobaví nejenom ženy. Potenciál je tu obrovský, tak snad nás Trapný padesátky nezklamou.

Kromě výše zmiňovaných herců se v seriálu objeví také David Novotný, Martin Myšička a Roman Zach, ale jen sporadicky. Zato zatím dosud nezmiňovaný Marek Holý (Svatojánský věneček, Četníci z Luhačovic) má v seriálu velmi podstatnou vedlejší roli, stejně tak herečka výše uvedená Berenika Kohoutová.

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu