Co nabídne na podzim Česká televize?

Co nabídne na podzim Česká televize? | Fandíme seriálům
Zobrazit dalších 118 obrázků
Řadu nových tuzemských a zahraničních seriálů, premiéry filmů, ale i novou řadu StarDance.
  1. Kapitola č.1
  2. Kapitola č.2
  3. Kapitola č.3

První půlka roku 2018 je za námi a kravaťáci z ČT se mohou již nyní chlubit velice silným ročníkem. Dvojdílná Dukla 61 režiséra Davida Ondříčka se dočkala nadšeného přijetí jak u diváků, tak kritiků, Metanol na tom byl velice podobně a ani krimi Vzteklina či komediální Dabing Street se nedají považovat za úplná zklamání.

Jistě jste si všimli, že na kanálech ČT poslední dny běží vydařený televizní spot, jenž láká na nové seriálové i filmové tituly, kterých se na televizních obrazovkách dočkáme v průběhu podzimní seriálové sezóny. Povedený minutový spot si můžete přehrát na konci článku. O čtyřdílné krimi minisérii RédlOndřejem Sokolem v hlavní roli jsme vás již dříve informovali, ale o ostatních novinkách prozatím ne.

Velký přehled podzimních premiér
 

Tuzemské seriálové novinky

Téma rasových předsudků na jednom malém městě představí osmidílný Lynč, ve kterém se dočkáme Zuzany Stivínové (Pustina), Barbory Kodetové (Peklo s princeznou) anebo Jiřího Dvořáka (Anděl Páně 2). Tento seriál se zrodil v rámci workshopu studentů filmových škol FAMU, JAMU a UTB ve Zlíně vedeném americkým scenáristou Haroldem Apterem (Walker, Texas Ranger). Jiří Dvořák se k chystané novince vyjádřil takto: „Než nabídnutou roli přijmu, vždycky se rozhoduju podle kvality scénáře. Tento mě zaujal jak tematikou, tak tím, že postavy nebyly jednoznačné, což je vždycky pro herce výzva.

Fanoušci prvních dvou řad Labyrintu se mohou těšit na třetí sérii opět pod režijním vedením Jiřího Stracha (Anděl Páně 2). Co se stane, když člověk vyzve boha na souboj? O tom by měla být třetí série, kterou Strach rozvedl v krátkém vyjádření: „Podtitul může znít, co se stane, když krásná víra přeroste ve fanatismus. Je to živoucí téma světa a mě docela baví se v tomto žánru dotýkat věcí, které jsou „pálivé“.“ Roli si opět zopakuje Jiří Langmajer (Špunti na vodě) či Miroslav Donutil (Pelíšky). Nově se v seriálu objeví i Lenka Vlasáková (Ženy v pokušení).

Třetí řady se dočká i rodina Valentů v První republice. Tentokrát se podíváme do let 1930 – 1931. Čekají nás kriminální zápletky, milostný trojúhelník, vrchol swingové éry, ale i soupeření o účast na olympiádě. Do třetí série byla nově obsazena slovenská herečka Katarína Šafaříková (Agáva), která ztvární Irenu Valentovou. „Myslím, že to byl dobrý posun, protože postava Ireny přichází sňatkem s Hansem von Lippim do úplně jiného života s usedlým Němcem bez humoru. Zjistil jsem, že vlastně potřebuji, aby ta postava dozrála, a Katarína do ní tohle dokázala vložit.“ říká režisér Biser A. Arichtev (Vyprávěj).

Loňská filmová trilogie Zahradnictví Jana Hřebejka a Petra Jarchovského se dočká televizního uvedení v šestidílné podobě. Mnoha nových scén se nejspíš nedočkáme, neboť sám Petr Jarchovský řekl, že se televizní verze od té filmové příliš lišit nebude.

Další kapitola »
Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Přes kosti mrtvých

20.04.2017 | Česko, Švédsko, Slovensko, Německo, Polsko
Krimi, Drama, Thriller, Mysteriózní
Info o filmu

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu