Mindhunter: 2. řada představí další známé sériové vrahy

Mindhunter: 2. řada představí další známé sériové vrahy | Fandíme seriálům
Zobrazit dalších 5 obrázků
Psychologický výlet do mysli násilníků, vrahů a nekrofilů představí další známé a nové postavy amerických dějin násilí. 

Loňský Mindhunter od Netflixu si vysloužil velmi dobrá hodnocení, a letos tak uvidíme druhou sérii. Seriál vytváří pro službu David Fincher, známý pro svůj atmosférický styl, a právě díky jeho jménu a jeho stylu dosáhl opravdu vysoké kvality. Zejména pak v oblasti výborné atmosféry, ale i minimalistických hereckých výkonů a skvělým psychologickým rozborem toho, jak jednotlivé postavy přemýšlí a konají.

Pro ty, co o seriál nezavadili, příběh sleduje agenty FBI Holdena Forda (Jonathan Groff) a Billa Tenche (Holt McCallany) v roce 1977. Kriminální psychologie a profilování sériových vrahů je teprve na samém začátku a oba agenti ve spolupráci s psycholožkou Wendy Carr (Anna Torv) začínají vyslýchat sériové vrahy a násilníky. Z rozhovorů s nimi se snaží zkoumat jejich pohnutky, motivaci a vše, co by jim mohlo pomoci dopadnout a profilovat další sériové vrahy. Největší prostor v první řadě dostali vrazi Edmund Kemper, přezdívaný Co-Ed Killer (10 vražd včetně svých prarodičů a své matky, vyznačoval se fyzickou zdatností a vysokým IQ 140), a Jerry Brudos známý jako Shoe Fetish Killer. Castingové novinky nyní odhalily, že ve druhé sériI se objeví další známí násilníci.

Mindhunter: První dojmy z nové kriminálky Davida Finchera
 

Nejznámějším jménem je jistě Charles Manson, vůdce tzv. Manson Family, jež bude jedním ze zájmů druhé řady. Už v první řadě se objevovaly o Mansonovi zmínky, a druhá řada se zřejmě do těchto událostí zaboří ještě více. Zda se objeví samotný Manson, není jisté na 100%, nicméně určitě se objeví členové jeho Manson Family jako Tex Watson či Elmer Hanley, který byl obviněn ze znásilnění a vraždy 28 mladistvých kluků v roce 1977. Dalším jménem pak je David Berkowitz, zvaný Son of Sam,který mezi roky 1966 - 1967 zastřelil 6 lidí a o dalších 7 vražd se pokusil.  

Třetím jménem je pak Dennis Rader zvaný BTK Killer (BTK = Bound, Torture, Kill / Svázat, Mučit, Zabít). Ten mezi roky 1974 až 1991 zavraždil 10 lidí v oblasti Sedgwick County v Kansasu. Známý je především svými dopisy adresovanými policii a popisem svých vražd, které posílal do novin. Zatčen byl až v roce 2005. A čtvrtým jménem je Wayne Williams, který byl sice usvědčen pouze ze dvou vražd, nicméně je považovaný za autora série vražd dětí v Atlantě mezi roky 1979 až 1981, které obsahují až 23 mladistvých obětí.

Mindhunter: Seznamte se s novým seriálem od Davida Finchera
 

Jak podle jmen a jejich popisu můžete vidět, druhá série Mindhuntera se rozhodně nebude držet zpátky. Naopak po představení všech důležitých elementů v první sérii se seriál rozjíždí, a i když jde především o psychologický výlet do zvrácené mysli násilníků, jedná se o skvělý atmosférický počin vhodný nejen pro fanoušky Finchera. Zatím však nebyly zveřejněny žádné propagační materiály, i tak ale zůstaňte ve střehu pro další novinky.

Zdroj: THS

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 3

Fimi. | 17.08.2018 20:28
No právě..opravdu jsem to žral a doufám že druhá řada bude stejně dobrá
Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu