Hra o trůny - historické okénko: Je dračí sklo něco jako sopečné sklo?

Hra o trůny - historické okénko: Je dračí sklo něco jako sopečné sklo? | Fandíme seriálům
Zobrazit dalších 6 obrázků
O dračím skle toho víme velice málo. Chcete se dozvědět něco víc?

Dračí sklo, materiál, který je schopen zabít bílého chodce či nemrtvého. Doslova ideální zbraň pro nadcházející řadu Hry o trůny. Pojďme se krátce podívat na to, jestli dokážeme zjistit o tomto materiálu něco více.

Z názvu vyplývá, že se jedná o nějaký druh skla, pokud tedy není název jen připodobnění, ale podíváme-li se pořádně na záběry, kde se bojuje se zbraněmi z dračího skla, můžeme si všimnout, že se ne jen barvou, ale také strukturou podobají obsidiánu, hornině ze skupiny sopečných skel. A též se mu tak v seriálu říká. Nebudeme se zde bavit o magických schopnostech tohoto materiálu. Půjde nám spíše o srovnání fyzikálních vlastností a i z toho se dá hodně zjistit.

Co je to vlastně obsidián? Dle Geology.com je obsidián hornina, která vzniká následkem magmatické činnosti, kdy dojde k rychlému kontaktu žhavé lávy s chladným prostředím a následnému rychlému ztuhnutí, při němž se atomy nedokáží zarovnat do krystalické mřížky.

Hra o trůny: 5 nejmocnějších předmětů Západozemí
 

Sklo je materiál, který se ke kování nebo vylévání do formy moc nehodí. U obsidiánu to platí o to víc, jelikož má v sobě spoustu látek, které prakticky znemožňují roztavení a vylití do formy. Výroba zbraně by byla za „nemagických“ podmínek nemožná.

Vezmeme-li úlomky tohoto sopečného skla, zjistíme, že se jedná o vcelku tvrdý a velice ostrý předmět, který se dá použít. Nejlépe jsou použitelné nějaké malé kusy, takže můžeme vyrobit dýky nebo hroty šípů a kopí. Dal by se vyrobit i „meč“, který by vypadal jako ozubený kus dřeva. Takové zbraně se používaly v některých starověkých kulturách. Řemeslníky ve Hře o trůny čeká tedy spíše titěrná práce nežli pocení se u tavící pece. Možná se vám to nezdá moc, ale opět jsme o krok blíže tomu, jak by mohla závěrečná bitva (pokud nějaká bude) vypadat.

Zajímavost nakonec: I dnes má obsidián své využití. Jelikož je někdy ostřejší než nejkvalitnější ocel, používá se na výrobu skalpelů pro speciální operace.

V galerii si prohlédněte pár obsidiánových obrázků!

Zdroj: Geology.com

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 1

.Karel | 15.09.2018 14:34
Víte že se obsidiánu říká kámen mágů? A tím nemyslím ve Hře o trůny, ale v tomhle světě. Myslím, že to Martin ví... takže magic bitches.
Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu