Utajené příběhy českých dějin: Nový seriál na Prima Zoom již dnes!

Utajené příběhy českých dějin: Nový seriál na Prima Zoom již dnes! | Fandíme seriálům
Zobrazit dalších 9 obrázků
Prima Zoom již dnes odvysílá první díl seriálu, který bez příkras odkrývá záhady české historie. Utajené příběhy českých dějin vám prostě nesmí uniknout!

Prima Zoom přinese milovníkům historie původní český seriál o záhadách Česka. Jednotlivé epizody tohoto seriálu přinesou pohled na zajímavé události českých dějin. Každý díl je věnován jednomu z osmi konkrétních témat naší politické a kulturní historie, nad nimiž se dodnes vznášejí otazníky nebo jsou dlouhodobě přehlíženy, a kuriózním detailům, pro které se v učebnicích dějepisu nenachází místo. 

Seriál bude mít celkem 8 dílů a první z nich odvysílá Prima Zoom už dnes ve 20:00.

Knightfall: Exkluzivní snímky z natáčení na Barrandově
 

"Při tvorbě cyklu si tvůrci stanovili několik pravidel. Zaprvé diváka nenudit a nepodvádět. Utajené příběhy nejsou „studiovým“ dokumentem, kde si učení páni povídají o historii, také ale nejsou laciným bulvárem s informacemi „na vodě“. Opírají se o určitý vzdělanostní backround, snaží se diváka zaujmout a současně zorientovat. Druhou zásadou je volba domácích témat. Různým „záhadám“ světové historie se věnuje nespočet tvůrců, obdobná témata našich dějin nejsou ale o nic méně zajímavá a je na místě seznámit s nimi diváky i na televizní obrazovce. Třetím „přikázáním“ je střídání závažných historických témat s tématy „pohodovými“, optimistickými, která odkrývají pozitivní stránky naší kultury a tradice. Myslíme si totiž, že dobré nálady, chuti do života a jistého sebevědomí je nám dnes více než třeba. Čtvrtou zásadou Utajených příběhů je nepředkládat divákům hotové odpovědi tam, kde zůstávají otázky otevřené. Školské výklady často navozují dojem, že o minulosti víme všechno, že na všechno máme vysvětlení a hypotézy bývají prezentovány jako fakta. Je přitom řada témat, počínaje vyvražděním Slavníkovců a sametovou revolucí konče, kde s hlubším zkoumáním problému pochybnosti spíše narůstají a otevírají se nové otázky. A my nechceme divákům tyto otazníky tajit. Naopak, chceme inspirovat k přemýšlení. Aby se podařilo všechna tato zadání plnit a pořad byl poutavý a soudržný, je třeba dodržet poslední, nejdůležitější zásadu – soustředit tým kompetentních autorů, respondentů a filmařů schopný vtisknout Utajeným příběhům odpovídající úroveň a profesionální zpracování. Režisérský tandem Otakáro Maria Schmidt a Jana Kristina Studničková, který má s dokumentární tvorbou bohaté zkušenosti, se této úlohy zhostil s jistotou a nezaměnitelnou poetikou. Autorem scénáře je Petr Bahník. Je tedy na co se těšit," stojí v tiskové zprávě stanice Prima Zoom.

V galerii si prohlédněte několik fotek z natáčení seriálu.

Zdroj: TV Prima

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu