Živí mrtví: Zemřel představitel Hershela, vrátí se v 9. řadě

Živí mrtví: Zemřel představitel Hershela, vrátí se v 9. řadě | Fandíme seriálům
Zobrazit dalších 12 obrázků
Pojďte si s námi zavzpomínat na jednu z nejlepších postav tohoto seriálu, pro kterou má místo v srdci každý nefalšovaný fanoušek. V galerii najdete zákulisní fotky zesnulého Scotta Wilsona.  

Jedna z mála postav, kterou si každý fanoušek uchoval v paměti i po tolika letech. Je to skoro už bezmála sedm let, co představitel Hershela, Scott Wilson, obohatil svou přítomností a hereckým talentem seriál Živí mrtví, avšak zanechal po sobě tak velkou emoční stopu, že by byla věčná škoda si ho nyní nepřipomenout. Proč? Protože nás herec v úctyhodném věku 76 let opustil. Konkrétně 6. října po boji s leukémií. Pojďme si na tohoto herce alespoň alespoň trochu zavzpomínat.

TOP 6 seriálových herců, kteří zemřeli během natáčení
 

Scott se narodil 29. března roku 1942 jako rodák z Georgie vyrůstající v Atlantě, který původně vůbec nemyslel na hereckou kariéru. Naopak snil o tom, že bude architekt. To mu ovšem dlouho nevydrželo a za pár let si to namířil hezky do Los Angeles splnit si svůj nový sen. Na tomto místě si vydělával v různých profesích, nejčastěji jako dělník, a ve volném čase získával herecké zkušenosti v místních divadlech.

Jeho kariéra odstartovala roku 1967, kdy získal svoji první filmovou roli ve snímku In the Heat of the Night. V následujících letech si prokopával cestičku ke své nejslavnější roli Hershela známějšími i méně známými tituly, kdy si nakonec střihl i menší roličku v Posledním samurajovi, až se konečně dočkal. Přišla role, kvůli které si ho dnes připomínáme.

Přestože Hershel není součástí seriálu pěknou řádku let, na rozdíl od mnoha jiných postav jsme si ho dokázali uchovat ve vzpomínkách díky tak skvěle napsané a ještě lépe zahrané postavě. Jednalo se totiž o věřícího postaršího pána s dobrým srdcem, který se i přes těžké situace vždy snažil rozhodovat tou nejlepší cestou. To ostatně dokazuje i moment, kdy se jako jeden z mála členů skupiny staral o nakažené lidi, prostě protože to považoval za správnou věc i za cenu, že se sám pravděpodobně nakazí.

I proto bych zde chtěl vypsat jednu památnou větu, která dle mého názoru krásně vystihuje celou myšlenku seriálu a i po letech si ji stále připomínám. A zde také zazní: „Jdete ven, riskujete život. Pijete vodu, riskujete život. A dnes, i když jenom dýcháte, riskujete život. Každou chvíli... Nemáte ne výběr. Jediné, co můžete zvolit, je důvod, proč riskujete. Nyní mohu umožnit těmto lidem cítit se lépe a udržet je o něco déle naživu. Mohu zachránit životy. To je pro mě dostatečný důvod, proč riskovat.“

Dobrácký Hershel nás sice opustil ve 4. řadě při Rickově ikonickém proslovu, který si můžete připomenout níže, avšak poslední sbohem nám stále nedal. To nečekaně proběhne už v nadcházející 9. řadě, pro kterou herec stihl natočit své scény ještě před svým skonem. A většina čtenářů už správě tuší, že se pravděpodobně dočkáme nějaké té promluvy do duše Ricka Grimese, který nyní také seriál opustí. No, a tím cesta obou těchto postav nadobro skončí.

A abychom na Scotta zavzpomínali opravdu v nejlepším, povíme si, jak na hercovu přítomnost na natáčení vzpomíná jeden z jeho hereckých kolegů Khary Payton, představitel krále Ezekiela. „Když jsem poprvé potkal Scotta, dal mi velké objetí a řekl, že věc, které jsem se stal součástí... byla rodina. Řekl, že musím převzít odpovědnost za to, abych se o ni postaral. Snažil jsem se o to, pane. A budu v tom pokračovat. Přísahám. Uvidíme se na druhé straně, můj kamaráde.“

Odpočívej v pokoji, kamaráde... Prohlédněte si naši vzpomínkovou galerii.

Zdroj: Comicbook, Comicbook, csfd

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 4

vteco | 08.10.2018 00:59
Missandei: Tak jestli vám tohle nepřijde dehonestující, tak to evidentně nemáte žádnou soudnost. Ano i takové scény patří k jeho profesi, ale není normální dávat podobné video k oznámení o jeho smrti, to je vyloženě výsměch. Nejen někdo s citlivější povahou, tohle je doprdele odpornost, jak si to můžete ještě obhajovat? Hyenismus.
Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu