Živí mrtví: Poslední rozloučení se Scottem Wilsonem

Živí mrtví: Poslední rozloučení se Scottem Wilsonem | Fandíme seriálům
Zobrazit dalších 6 obrázků
V sobotu proběhlo poslední rozloučení s hercem Scottem Wilsonem, který je známý především jako Hershel ze seriálu Živí mrtví. Kdo promluvil? A jaká byla Wilsonova herecká kariéra?

Scott Wilson, dlouholetý herec a představitel farmáře Hershela Greena v seriálu Živí mrtví stanice AMC, zemřel 8. září po boji s leukémií. Poslední rozloučení s hercem proběhlo tuto sobotu ve Forest Lawn v Hollywood Hills na památečním ceremoniálu. Na kolegu zavzpomínali kolegové ze seriálu Živí mrtví Andrew Lincoln, Danai Gurira, Sarah Wayne Callies a režiséři Greg Nicotero a Ernest Dickerson.

Živí mrtví: Zemřel představitel Hershela, vrátí se v 9. řadě
 

Danai Gurira se nechala slyšet, jak se jí herec ujal, když se přidala k obsazení seriálu ve třetí sérii. "Díky němu jsem si připadala jako člen rodiny." prohlásila. Dokonce ji i naučil kouřit doutníky. Lincoln na Wilsona vzpomíná jako na člověka s velmi suchým humorem, který si uměl udělat srandu sám ze sebe. Sarah Wayne Callies přednesla báseň "Thou Famished Grave" od Edny St. Vincent Millay a Greg Nicotero pronesl uvítací přípitek.

Scott Wilson byl za mlada basketbalistou, dostal hráčské stipendium na technické univerzitě v Georgii, kde chtěl studovat architekturu. Z rozmaru se jednou vydal stopem do Los Angeles, kde se v baru seznámil s hercem a ten jej přemluvil k účasti na konkurzu. Ten Wilsonovi sice nevyšel, ale začal být fascinovaný herectvím. Jeho první role přišla s filmem V žáru noci, kde si zahrál podezřelého z vraždy. Mezi další významné Wilsonovy filmy patří například Chladnokrevně, Hájili jsme hrad, Rok klidného slunce nebo The Ninth Configuration. Objevil se i ve vetších snímcích, třeba po boku Toma Cruise v Poslední Samuraj nebo v Bayově Pearl Harbor. V posledních letech se věnoval převážně seriálové tvorbě. Ovšem postava dobrosrdečného otce, farmáře a doktora Hershela Greena zůstane nezapomenuta. 

Scottu Wilsonovi byla věnována první epizoda 9. série Živí mrtví.

V galerii si můžete prohlédnoout Scotta Wilsona v různých rolích během své kariéry a také zákulisní snímek, o který se podělila Lauren Cohan po hercově smrti. 

Takto na herce vzpomínají kolegové ze seriálu: Zdroj: Variety

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu