Simpsonovi: Tvůrci vyškrtli kontroverzní postavu!

Simpsonovi: Tvůrci vyškrtli kontroverzní postavu! | Fandíme seriálům
20th Century Fox Television
Zobrazit dalších 9 obrázků
Boj za konec kontroverzí skončil vyvěšením bílé vlajky.

Když se objeví zpráva, že byla vyškrtnuta seriálová postava, většinou se to týká hraného seriálu. Dobrým příkladem tak může posloužit odchod Andrewa Lincolna z Živých mrtvých, který ovšem dává sbohem dobrovolně. Okolo oblíbené žluté rodinky ale nastala zcela opačná situace.

Možná jste už postřehli, že tvůrci Simposonových čelí tvrdé kritice kvůli kontroverzní postavě indického prodavače Apua. Mnoho lidí i kritiků ze současné hyperkorektní americké společnosti si myslí, že seriál škatulkuje tuto postavu mezi menšiny a skrze ni reflektuje a podporuje klasická stereotypní klišé. A nyní na tento protest tvůrci odpověděli. A musím si bohužel postěžovat, že dost uhybačným způsobem.

Simpsonovi: Apu stále bojuje o přežití
 

Místo toho, aby nadále hájili svoji čest, neomlouvali se za své názory a hrdinně pokračovali v projevování své vize, podlehli hlasu lidu. Aby si zachránili pověst i sledovanost a pokud možno umlčeli projevující se hejtry, rozhodli se tuto postavu vyškrtnout.

Po několika letech plných kontroverzí se uspořádala schůzka scenáristů, jejíž cílem bylo vytvořit scénář, který chytře a zároveň tiše vypustí Apua ze seriálu, nebo ho přetvoří v zábavné a realistické zobrazení Indů v Americe. Nakonec se vybrala první možnost. Nejspíš aby se předešlo dalším útokům, kdyby se ani nová verze Apua nezalíbila. Následně producent Adi Shankar (který je mimochodem také Ind) tento konečný scénář schválil. A jak se na tento krok scenáristů tváříte vy? My jsme zklamaní!

S Apuem se můžete rozloučit v galerii. 

Zdroj: Comicbook

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 5

Kolotočář Eda | 28.10.2018 13:52
Je to škoda, ale paradoxně to pomůže českému dabingu, protože herci který ho dabuje evidentně odchází v posledních sériích hlas.
Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu