Živí mrtví: Andrew Lincoln promluvil o brutalitě a osudu Glenna

Živí mrtví: Andrew Lincoln promluvil o brutalitě a osudu Glenna | Fandíme seriálům
Zobrazit další 4 obrázky
Živí mrtví si někdy opravdu neberou servítky. Jak se představitel hlavního hrdiny Ricka Andrew Lincoln tváří na brutální skon jedné z oblíbených postav?

Pozor, článek obsahuje spoilery k 7. sérii.

Seriál Živí mrtví je především drama. Drama o lidech, kteří se musí naučit žít v postapokaliptickém světě plném oživlých mrtvol. Takový drsný svět si nutně žádá oběti, a oblíbené postavy se tak mnohdy dříve či později dočkají svého skonu. Fanoušky velmi oblíbený Glenn Rhee baští kytky zezdola od první epizody sedmé série, kdy byl společně s rudovlasým Abrahamem poctěn odrátovanou baseballovou pálkou jménem Lucille, čímž bylo dokonáno představení nejnovětšího záporáka seriálu Negana a zárověň byl vyřešen nejvíce nenáviděný cliffhanger v historii televize.

Živí mrtví: Konec Ricka Grimese krok za krokem!
 

Od té doby uběhly celé dvě série a až nyní se k hrůzné scéně vyjádřil Andrew Lincoln, představitel hlavního hrdiny Ricka Grimese, který seriál po osmi sériích z rodinných důvodů opustil. Pro The New York Times poskytl rozhovor, ve kterém vyjadřuje lítost nad tolik brutálním skonem Glenna: "Lituji toho, jak se to stalo. 100 let jsme byli schopni děsit lidi bez vypouklé oční bulvy. Když se to stane, trochu to podkopává to, o co se tady snažíme. Což v mých očích je rodinné drama zasazené v pekle. Není to žádné brutální béčko."

Lincoln sice přiznává, že brutálnost k seriálu patří, ale že by tuhle danou scénu natočil jinak: "Bylo by podle mě více znepokojující, kdyby se záběr soustředil pouze na Maggie (Glennova žena, hraje Lauren Cohan, pozn. red.)."

Zároveň k tomu dodává, že rozdílný pohled na různé situace je důvodem, proč bych chtěl sám dělat režii. Aby mohl natočit to, co v podstatě filmuje v hlavě. Produncentka seriálu Gale Anne Hurd v návaznosti na Lincolnovu výpověď přiznala, že brutalita je od té doby v seriálu mírně omezena, ale v případě scény Glennovy a Abrahamovy smrti měli tvůrci pocit, že je až přehnaná brutalita a úroveň zobrazeného násilí nezbytná. Především proto, aby se divák vcítil do situace a aby ho událost, ke které v epizodě došlo, pronásledovala po celou sérii. 

A co si myslíte vy o první epizodě sedmé série? Bylo podle vás nutné, aby bylo násilí v této scéně zobrazeno tolik naturalisticky? Dejte nám vědět svůj názor v komentářích. 

Video nabídne onu nešťastnou scénu Glennova a Abrahamova skonu. Takovou smrt si nikdo z nás ani nedovede představit a seriál zde nastavil laťku brutality velmi vysoko. 

Zdroj: screenrant.com

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 3

.Karel | 09.11.2018 22:57
Eeee protože jde o formu jakou se taková brutalita podá obzvlášť potom o psychologickém dopadu samotné té scény, která by v realitě vypadala doprdele úplně jinak? :D
Vstoupit do diskuze

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu