Pán prstenů: TOP 5 skladatelů, kteří by mohli složit soundtrack

Pán prstenů: TOP 5 skladatelů, kteří by mohli složit soundtrack | Fandíme seriálům
New Line Cinema
Zobrazit dalších 11 obrázků
Kdo všechno by se mohl stát následovníkem hudbení legendy, která pomohla na svět největší fantasy klasice všech dob?
  1. Kapitola č.1
  2. Kapitola č.2
  3. Kapitola č.3
  4. Kapitola č.4
  5. Kapitola č.5

3. Danny Elfman

Znáte pro: Spider-man, Mission Impossible a většina filmů Tima Burtona.

Nejlepší skladba: Opravdu těžko říct, ale zdaleka nejnápaditější je jeho hlavní motiv z druhého Spideyho.

Šance na úspěch: 40%

Jak moc je vhodný: To bych právě chtěl vědět…

Tato kapitolka zde slouží hlavně tomu, abych udělal sám sobě radost. Vždy jsem totiž toho nápaditého skladatele vnímal jako někoho, kdo se dokáže adaptovat na jakýkoliv žánr. To dokazuje jeho přeplněné hudební portfolio plné filmových pecek, které se žánrově liší na každém kroku. Zatímco pracuje na lechtivé romanťárně pro dospělé jménem Padesát odstínu svobody, ihned na to se vrhne na animovanou dětskou komedii Grinche. Podobné příklady najdeme i hlouběji v minulosti. Zatímco komponuje pro mysteriózní oscarovku Dívka ve vlaku, hned na to se vrhá vstříc roztodivnému pokračování Alenky v říši divů. Ještě jeden příklad a vážně dám pokoj, slibuji. Zatímco skládá doprovod pro hororovku Červený drak, dalším projektem na stole se stává komiksovka se Spidermanem. Tak, dokonalé.

Právě kvůli tomu mě natolik zajímá, jak by se popral s touto výzvou. Říkáte si ale, že takový úspěšný filmový skladatel by se do seriálu nikdy nehrnul? Co by proboha se svou slávou pohledával na malé obrazovce? Inu, v jeho nabitém rejstříku najdeme i několik televizních projektů jako Simpsonovi, retro Neuvěřitelní příběhy nebo (a to se málo ví) Flash z roku 1990. Ovšem posledního jmenovaného červeného rychlonožku obohatil pouze svojí znělkou. Jako zajímavý adept se mi jeví hlavně díky jeho zkušenostem s filmovými díly Tima Burtona. Ty jsou prakticky vždy spojeny s fantasy žánrem a pan Elfman se podobným stylům dokázal vždy perfektně připodobnit. Bůh ví, jak by zněla jeho přenádherná hudba ve spojení s Tolkienovým světem. To se asi nikdy nedozvíme. To ale nic nemění na tom, že mě tato kombinace nesmírně láká. Fotku najdete v galerii na 3. místě.

« Předchozí kapitola
Další kapitola »
Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 1

bSaR1000 | 05.12.2018 09:44
Ramin Djawadi nebo Michael Giacchino! Howard Shore podobně jako John Wiliams má problém s inovací svých děl (subjektivní pohled vycházející z prací LotR - Hobbit, Star Wars original/prequel trilogy - Star Wars sequels trilogy) a tudíž bych se bál že vznikne jen nadprůměr místo ikony. Ramin Djawadi v Game of Thrones dokázal vytvořit hned několik neskutečně nápaditých motivů ze kterých se ježí i chlupy na chlupech podobně jako H.S. v LotRovi. Jeho ústřední skladba Warcraftu společně s tou závěrečnou "Azeroth" vysílají jasnou zprávu o tom, že je Ramin muž na svém místě a do budoucna bychom měli doufat, aby jeho dalším projektem byla právě Středozem. Michael Giacchino má mnoho svých vlastních úžasných skladeb, za které by si důvěru v budování hudebních motivů LotRovského seriálu určitě zasloužil. Byla to ovšem práce na Jurassic World a Rogue One, kterou si mě naprosto získal. Jeho cit pro práci se staršími motivy jiných autorů hodnotím jako jeden z nejlepších v branži. Jsem též velkým fandou Alana Silvestriho, ten se ovšem dle mého názoru pro Aragornovi příběhy nehodí. Kdo bude pracovat na soundtracku k Zaklínačovi víme?
Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu