Hra o trůny: První pohled na ledové pavouky

Hra o trůny: První pohled na ledové pavouky | Fandíme seriálům
Zobrazit dalších 5 obrázků
George R.R. Martin odhaluje bílé bestie. Dočkáme se jich i v seriálu?

Ve světě Písní ohně a ledu byli ledoví pavouci prastarou legendou. Čtenáře s ní seznámila stará chůva Brana Starka, která malému pánovi vyprávěla příběhy o Dlouhé noci, nejstudenější době v dějinách Západozemí. V těch časech Bílí chodci lovili s pomocí smeček bílých pavouků, kteří byli velcí jako psi. Od té doby část těch nejzapálenějších fanoušků spekuluje o tom, jestli je v jedné z dosud nevydaných knih George R.R. Martina potká některá z postav, nebo zda je dokonce uvidíme v televizním seriálu stanice HBO.

V nedávném rozhovoru pro NY Times George se smíchem řekl, že je třeba uvidíme v prequelové show, kterou pro HBO s Martinem připravuje Jane Goldman (Kick-Ass, Kingsman). Interview však působí dojmem, že Martin žertuje. No a pak se objevil kalendář Písní ohně a ledu na příští rok a voilá, ledový pavouk je na obálce, jak vyšitý! Dokonce je tak velký, že na něm může jet Bílý chodec jako na slonovi.

Za výtvarnou podobu obrázku je zodpovědný John Howe, jeden z hlavních výtvarníků Jacksonova Pána prstenů. Zatím můžeme jen spekulovat o tom, zda se tyhle sněžné bestie ukážou i v seriálu, nicméně pokud ano, může si George připsat alespoň malé vítězství. Od té doby, co knihy předběhly seriál, nám HBO odhaluje celou řadu překvapení dlouho před tím, než je bude mít příležitost fanouškům představit sám autor. (A kdo ví, třeba tahle frustrace je jedním z vlivů, které Georgeovi psaní dále komplikují). Tak alespoň v případě ledových pavouků drží prvenství právě George!

Obálka kalendáře je dole v galerii na prvním místě, dále se můžete podívat na řadu artworků od fanoušků.

Zdroje: New York Times, George R.R. Martin

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu