Vikingové: Tvůrce rozplétá finále 5. řady

Vikingové: Tvůrce rozplétá finále 5. řady | Fandíme seriálům
History
Zobrazit dalších 8 obrázků
Pojďte se s námi podívat na finále 5. série Vikingů očima samotného tvůrce. 

Pozor, článek obsahuje zásadní spoilery.

Na konci 5. řady seriálu Vikingové byl Bjorn pasován do role krále Kattegatu. Samotný konec však nevyznívá nikterak optimisticky. Bjorn sedí sám hledíc na město, které mu leží u nohou, a uvažuje. Retrospektivně se vrací Ragnar, který k němu promlouvá. Mluví o moci a co taková moc představuje. Že je nebezpečná: "Jak víme, Ragnar nechtěl vládnout. Nenacházel zalíbení v moci. Scéna představuje kontrast mezi ním a Bjornem, kterého naopak moc zajímá a bude se s ní muset nějak vypořádat. Moc je nevypočitatelná. Viděli jsme, jak s ní zacházel Ragnar a viděli jsme, jak s ní zacházel Ivar," vysvětlil Hirst s tím, že Bjorn se snaží být mnohem lepší vůdce, jeho osoba je o poznání populárnější, bude muset však činit zásadní rozhodutí, která výrazným způsobem ovlivní do budoucna jeho vládu.

"Úžasná věc na Vikinzích je, že jakmile se dostanete na trůn, začínají vám problémy. A to je to, co se Ragnar snaží Bjornovi říct," dodal. Z jeho slov je očividné, že 6. série se ponese ve znamení těžkých rozhodnutí a boje s mocí. 

Během 5. série se mnozí pozastavovali nad tím, že se Ubbe čím dál tím více podobá Ragnarovi. A nejen fyzicky. Jedná uvážlivě, rozumně, nechal se pokřtít a dokončil Ragnarovu misi, když založil v Anglii osadu. Někteří by si mohli myslet, že mezi Ubbem a Bjornem dojde k boji o vládu nad Kattegatem. Oba jsou Ragnarovými důstojnými následovníky. Hirst však takovou možnost vylučuje: "Ubbe nechce vládnout. Nechce být král. Nestojí o takovou odpovědnost. Je to objevitel. Jako Ragnar, jeho otec. Chce najít mytickou pohádkovou zemi a je pro to ochoten zemřít," řekl scenárista. Pojede snad Ubbe na Island? Doufejme, že ne... Stačilo!

Vikingové: Osud seriálu je zpečetěn!
 

Co se Magnuse týká, řekl k němu Hirst asi toto: "Vždy byl odsouzen k záhubě. Byl odsouzen k záhubě od samého počátku. Je to tragický příběh. Byl vychován jako křesťan a pouze snil o tom, jaké by bylo být Viking. Ve skutečnosti ale nikdy být Viking nemohl. Zemřel při snaze stát se Vikingem. Je to smutný příběh." Mnozí se domnívali, že to bude právě Magnus, kdo zabije Lagerthu. Ta má totiž dle věštby padnout rukou jednoho ze synů Ragnara Lothbroka. Potvrdilo by se tím, zda Magnus skutečně je synem Ragnara, či ne. O tom však Hirst nemluví.

Zdroj: TVGuide

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu