Vikingové 6: Fanoušky sužuje celá řada otázek

Vikingové 6: Fanoušky sužuje celá řada otázek | Fandíme seriálům
Zobrazit dalších 13 obrázků
History Channel zveřejnil ukázku z 6. série, která fanouškům seriálu Vikingové ještě víc zamotala hlavu. 

Druhá polovina 5. řady seriálu Vikingové si příliš velké ovace fanoušků nevysloužila. Početná skupina diváků si myslí, že mnoho dějových linek vyznělo tak nějak do prázdna a navíc se pozastavují nad několika nesmyslnými fakty a osudy postav. Pojďme si to shrnout. O čem se mezi skalními fandy Vikingů diskutuje?

Vikingové nejsou Hra o trůny, říká Clive Standen v reakci na osud Ragnara
 

Pozor, text obsahuje spoilery k 5. sérii. 

Co se stalo s Flokim? Tak přesně na to se ptají jak zastánci jeho dějové linky, tak i její odpůrci. V předposlední epizodě to vypadalo, že byl zavalen v jeskyni na Islandu, kde objevil kříž coby symbol křesťanství. Jeho mrtvé tělo však nikdy ukázáno nebylo, smrt tedy není jednoznačná. Ve finálním díle se vůbec neobjevil a v ukázce na 6. řadu také ne. Podobný otazník visí i nad Haraldem, který nejspíš zemřel při záchraně Bjorna, i tak však jeho smrt nebyla vykreslena zcela jednoznačně. 

Předmětem sporů je vůbec i samotná motivace Haralda přidat se  v první polovině 5. řady k Ivarovi. Co to mělo za smysl? Následně ho chce porazit, ale nemá na to armádu. Tu se snaží sehnat všemožně jinde, přičemž vždy amatérsky sází na štěstí a náhodu. Nakonec k sobě přibere Bjorna, který má asi tisíckrát větší potenciál stát se novým vůdcem než on. Jeho počínání je prostě nesmyslné, scenáristicky nedomyšlené. Stejně podivná je i Bjornova (ne)strategie při dobývání Kattegatu. Nepatří snad nejstarší syn Ragnara Lothbroka mezi nejobávanější válečníky té doby? Nezná důvěrně Kattegat a Ivara? Člověk by od něj čekal víc. Nebýt Freydis, tak odtáhe jak spráskaný pes. A co dějová linka Magnuse? Zbytečnější postava v seriálu snad od začátku nebyla. I Rollova úloha v 11. epizodě působila trochu jako výkřik do tmy. No nic. 

Ukázka, viz níže, odhaluje potenciální smrt Hvitserka. Skutečně uhoří zaživa v ohni? Mračna se nad ním stahovala už několikrát. A se kterým z bratrů se spojí Ivar, aby znovu zaútočil na Kattegat? Jeden ze záběrů odhaluje i těhotenství Torvi.

Máte nějaké tipy na to, jak bude příběh pokračovat? Podělte se o ně v komentářích. 

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 7

Fimi. | 07.02.2019 11:26
Seriál se stává hodně nezajímavým a pátou řadu jsem dal snad jen že setrvačnosti...linka s Flokim byla absolutně zbytečná a k ničemu, linká s Haemundem a Lagertou to samé, do toho dříve oblíbený Ivar mi trhá vlasy každým svým trapným proslovem ke svým lidem a jeho přihlašování se za Boha byla fakt poslední kapka nakonec nejzajímavější část byla v Anglii s Judith a Alfredem. Harald mi přijde takový zbytečný, chce být král a spojí se s Ivarem, pak se spojí s Bjornem který má na Kategat největší právo ze všech a teď se zase spojí s kým proti Bjornovi když chce jeho trůn, opět s Ivarem? Lagertha už také nemůže být zbytečnější...no, nejlepší jsou první tři série kdyz to ještě uměle neprodlužovali na dvacet dílů
Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu