Temný případ: 6. epizoda 3. řady nabízí vyhrocené momenty

Temný případ: 6. epizoda 3. řady nabízí vyhrocené momenty | Fandíme seriálům
Zobrazit další 3 obrázky
Naše známá detektivní dvojka se do toho tentokrát pořádně obula! Pozor, BEZ SPOILERŮ!

Dorazila další epizoda a tím pádem i další dílek skládanky. Co nabídla tentokrát? Jako vždy je příběh rozdělen do tří časových období. Ovšem jenom jedno stačí, aby utáhlo celou epizodu. Rozhodně tu nemluvím o nejmladších letech detektiva Hayse, které se pouze zaobírají vztahy nebo dovětky pro doujasnění dříve nakousnutých věcí. A už rozhodně tu není řeč ani o nejstarších letech, kde spíše jenom tápeme a přešlapujeme na místě, čehož si jsou tvůrci naštěstí vědomi, takže nás tu nenechávají trpět moc dlouho. Zlatou medaili tím pádem získává prostřední linka, kde se oba hlavní detektivové po letech znovu dali dohromady, aby případ uzavřeli. A tato linka nabízí skvělé drama a nejen to.

Tempo je zde příjemně svižné i na detektivku, která se často vyznačuje pomalejším vyprávěním příběhu, takže nudu absolutně nezažijete. Zároveň se začíná výrazněji brnkat na dramatičtější strunu, jejíž intenzita se průběhem epizody stupňuje bez většího zakopnutí. Dočkáme se zde skvěle napsaných dialogů (scéna v restauraci) i silných emocí a hereckých výkonů (scéna v motelu). Celkový pozitivní dojem z nové epizody vyplývá především z toho, že se pomalu, ale nezastavitelně blížíme do finále, takže všechno získává mnohem větší kadenci a dramatičnost. Jediné, co této epizodě schází k pomyslené dokonalosti, jsou výše zmíněné a méně propracované časové linky, které zde jednoduše působí trochu jak pěst na oko. Přesto jsem do jisté míry nadšen.

A pokud vám náhodou na nalákání nestačil konečný cliffhanger, můžete se natěšit přiloženým trailerem na příští, nyní už předposlední epizodu. 

Naše hodnocení
8/10
Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 1

Luban | 14.02.2019 21:38
Zatím mě to moc neoslovilo, zdlouhavé dialogy, neustále přesouvání děje do 3 poloh, složitý dějový popis, zbytečné osobní situace detektivů, málo spádový děj.
Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu