Simpsonovi: Seriál zasažen kauzou kolem Michaela Jacksona

Simpsonovi: Seriál zasažen kauzou kolem Michaela Jacksona | Fandíme seriálům
Zobrazit další 4 obrázky
Kauza kolem údajného zneužívání ovlivnila i seriál Simpsonovi. Jaký krok podnikli tvůrci?

Internetem hýbe dění okolo filmu Leaving Neverland režiséra Dana Reeda, který otevírá staré rány v podobě obvinění legendárního zpěváka Michaela Jacksona. Ten byl od roku 1990 několikrát obviněn ze sexuálního obtěžování dětí a i přes fakt, že během řádných soudních líčení nebyl nikdy uznán vinným, protože nebyl k dispozici žádný důkaz, na celkovém obrazu zpěváka to zanechalo šrámy. 

Na kauzu kolem vydání již zmíněného dokumentu reagovali i tvůrci Simpsových, kteří z vysílání vyřadili starou epizodu ze třetí série s názvem Šílený Homer. Klasická epizoda se pyšnila rolí pro Michaela Jacksona. „Jasně jsme cítili, že je to jediná možná volba,“  uvedl pro list The Wall Street Journal producent seriálu James L. Brooks. Nyní je tento oblíbený díl zařazen do archivu a v televizi jej tedy neuvíte. V dané epizdě se Homer omylem ocitl v psychiatrické léčebně s pacientem, který věřil, že je Michael Jackson.

Simpsonovi: Matt Groening potvrdil cameo Michaela Jacksona
 

Už od devadesátých let byl Jackson pro svá obvinění velmi kontroverzní figurou. Lidé se ve svých názorech rozdělili na dva týbory. Jedni Jacksona brání slovy, že nikdy nebyl oficiálně usvědčen a že jeho umělěcké úspěchy by nepodloženými obviněními neměly být zastíněny. Druhá strana hlásí, že Jackson unikl spravedlnosti. Stejnou měrou je posuzován i film Leaving Neverland, který je jedněmi považován za ubohý pokus pošpinit zpěvákovo jméno po jeho smrti, další v něm vidí silnou sondu do tohoto tíživého a nepříjemného problému. 

Michael Jackson zemřel v roce 2009, takže se proti obsahu dokumentu nemůže bránit. Dokument, ve kterém své výpovědi nabídnou dvě údajné oběti zpěvákova obtěžování, vyvolal deset let po jeho smrti další vlnu debat. 

Jaký máte vy na kauzu ohledně Michaela Jacksona názor. Přijde vám stažení epizody Simpsonových jako adekvátní reakce? Podělte se s námi v komentářích. 

Zdroj: Screenrant

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 3

filozof | 10.03.2019 14:36
" jediná možná volba" - je mi špatně z toho, kam dnešní amerika směřuje.
Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu