Sever: Natáčením nové detektivky s Mádlem je v plném proudu

Sever: Natáčením nové detektivky s Mádlem je v plném proudu | Fandíme seriálům
Zobrazit další 2 obrázky
Jiří Mádl už válčí na place.

Česká televize se s novou minisérií Sever vrací do severočeského kraje a režisér Robert Sedláček se po úspěšném Janu Palachovi opět věnuje televizní tvorbě. A ani tentokrát divák nepřijde o psychologickou rovinu příběhu. Hlavní roli, a zároveň svou první kriminální, ztvárňuje Jiří Mádl. Po jeho boku se objeví třeba Petra Špalková, Taťjana Medvecká, Martin Myšička nebo Štěpán Benoni. Filmaři jsou za polovinou natáčecího plánu, poslední klapka Severu padne na začátku května.

Sever: Krimi nemusím, ale policajta si zahraju rád, říká Mádl
 

„Petr Svoboda začíná na úřadě, kdy se mu nelíbí některé změny v územním plánu, šťourá do toho, nechce se toho pustit. Nakonec odejde k policii, tam zase začne strkat nos do jiných věcí. Zjistí, že územní plánování měla něco společného s tím, co řeší za případ, a začnou se mu některé věci spojovat dohromady. Ne vždy má ve svých tezích pravdu, ale často je jeho uvažování správné. Proto se vydává pátrat, a získává tak nové nepřátele,“ popisuje Jiří Mádl charakter své postavy.

Herec už si za svou kariéru vyzkoušel mnoho žánrů, ten kriminální mu ale v rejstříku chyběl. „Pro herce je to dost složité, protože má pocit, že nic nedělá. Pořád se na něco jenom ptá, někdo mu na to odpovídá. Chybí tam emoce. Tahle kriminálka má ale naštěstí ještě jednu rovinu, psychologickou, která doprovází epizodní příběhy. To už mě baví víc,“ říká ke své nové herecké zkušenosti Mádl. Hereckým kolegou mu je Štěpán Benoni, který hraje druhého kriminalistu: „Celé to stojí na Robertu Sedláčkovi, který si potrpí na maximální minimalismus. K práci se snažím přistupovat pokorně a dělat to, co chce. Na spolupráci jsem se hodně těšil. Dokonce jsem si ji tak trochu naordinoval, protože s herci pracuje velice pečlivě a specificky. Mohu asi říct, že dost kolegů se ho bojí, neboť má talent rozpoznat herecké manýry, chyby a návyky, které se nás postupně nabalují denní prací. Dokáže je ale důsledně odbourávat, což mě hrozně baví.“

Režisér Robert Sedláček na natáčení potvrzuje, že i tentokrát s herci improvizuje. „Seriál má hodně samostatných příběhů, v každém díle se řeší ještě jeden konkrétní kriminální případ. Zároveň má dvě linie, které se táhnou celou šestidílnou sérií. Točí se na přeskáčku. Je to úkol, jaký jsem dosud nezažil.“

Štáb natáčí v trojúhelníku měst Teplice, Bílina a Ústí nad Labem, symbolem minisérie bude podle Sedláčka skalnatý vrch Bořeň: „Byl jsem u některých skutečných událostí, které se staly na trase Bílina, Ústí nad Labem. Máme možnost natáčet v autentických prostorách,“doplňuje režisér. Natáčení začalo v prosinci loňského roku a skončit by mělo na začátku května.

Zdroj: Česká televize

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu