TOP 6 českých retro seriálů, které nikdy neomrzí

TOP 6 českých retro seriálů, které nikdy neomrzí | Fandíme seriálům
Zobrazit dalších 14 obrázků
Některé seriály upadnou v zapomnění, jiné žijí svým životem i pro další generace. Přinášíme vám výběr těch, které české diváky nikdy nepřestanou bavit.
  1. Kapitola č.1
  2. Kapitola č.2
  3. Kapitola č.3
  4. Kapitola č.4
  5. Kapitola č.5
  6. Kapitola č.6

Některé seriály se složitě natočí, odvysílají a nezanechají po sobě žádnou stopu. Jiné, zdánlivě obyčejné, mohou mít desetiletí od své premiéry, a přitom nabírají stále nové publikum, přičemž to staré jim zůstává věrné. Připravili jsme pro vás výběr šesti českých seriálů, které nám televize servírují pořád dokola, přestože už by mnozí mohli tvrdit, že jsou dávno out. Za jejich úspěchem nestojí jen fenomenální obsazení staré české herecké školy, ale také nadčasovost a dokonalý humor. Ten je totiž natolik rafinovaný, že je aktuální i dnes a bude aktuální též za 20 let. Souhlasíte s naším výběrem?

Ulice: Nejšílenější reakce fanoušků, které nepochopíte
 

Dva mrzouti v chalupě

Josef Kemr a Jiří Sovák. Už jen tato jména předurčila seriálu úspěch. Jedenáctidílná komediální série Chalupáři z roku 1975 vypráví příběh o dvou "spolubydlících", kteří se dostávají do různých konfliktních situací, což ústí v nejrůznější taškařice a dokonalou situační komiku. Seriál se těší mezi našinci takovému úspěchu především proto, že je reprezentantem typického českého humoru, který je nadčasový a každý se v něm najde. Cizinec by v příbězích Evžena Humla a Bohumila Císaře jen stěží našel zalíbení.

TIP pro vás: Pokud si na tento seriálový počin potrpíte, určitě si udělejte výlet do malebné vesničky Višňová poblíž Příbrami. Tam se totiž natáčely exteriéry seriálu, které dodnes zachovaly původní podobu. Alespoň částečně. Ve vesnici najdete mimo jiné informační tabule, které vás na jednotlivých štacích poučí, co se na daném místě točilo. Vesnice se těší turistickému ruchu Čechů napříč generacemi, a to i přes to, že si seriál žije svým životem už přes 40 let! Místní jsou na svou slávu patřiční hrdí a klidně s vámi  na to téma zapředou hovor. 

Další kapitola »
Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 3

Vikingh | 26.07.2018 17:16
Docela trefa. Určitě by se tu měly objevit i seriály Hříšní lidé města pražského, jeho pokračování Panoptikum, Lekár umierajúceho času a Zlá krev. Chalupáři a Humberto jsou určitě top naší seriálové tvorby, ať už si předcházející dva komentující píší, co chtějí. A koprodukční Válka volů byla taky skvělá. Co si vzpomínám, tak jej ČST dávala snad jenom jednou, což je velká škoda. Doteď vzpomínám na skvělou Milenu Dvorskou či hrdinu Malimmesa. Repete prosím!
Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu