TOP 6 českých retro seriálů, které nikdy neomrzí

TOP 6 českých retro seriálů, které nikdy neomrzí | Fandíme seriálům
Zobrazit dalších 14 obrázků
Některé seriály upadnou v zapomnění, jiné žijí svým životem i pro další generace. Přinášíme vám výběr těch, které české diváky nikdy nepřestanou bavit.
  1. Kapitola č.1
  2. Kapitola č.2
  3. Kapitola č.3
  4. Kapitola č.4
  5. Kapitola č.5
  6. Kapitola č.6

"Gympl" socialismu

Třináctidílný československý seriál My všichni školou povinní z roku 1984, který vznikl pod taktovkou režiséra Ludvíka Ráži, se odehrává se v prostředí jedné základní školy, a představuje tak celou řadu dětských hereckých talentů. Je považován za jeden z těch normalizačních seriálů, který vyzdvihuje myšlenku komunismu a socialistický životní ideál. Když se však od této myšlenky oprostíte, zbude vám nenáročný a pro starší generaci též nostalgický příběh hodící se přesně na zimní nedělní dopoledne, které spadá mezi jeho nejčastější vysílací časy. Skoro můžeme říct, že je to obdoba novodobého seriálu Gympl s (r)učením omezeným, ovšem o poznání milejší.

Zajímavost: V průběhu natáčení zemřela představitelka učitelky Zmatlíkové Dana Medřická. Režisér Ráža se rozhodl již natočené scény v seriálu ponechat. Scénář se upravoval za běhu.

« Předchozí kapitola
Další kapitola »
Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 3

Vikingh | 26.07.2018 17:16
Docela trefa. Určitě by se tu měly objevit i seriály Hříšní lidé města pražského, jeho pokračování Panoptikum, Lekár umierajúceho času a Zlá krev. Chalupáři a Humberto jsou určitě top naší seriálové tvorby, ať už si předcházející dva komentující píší, co chtějí. A koprodukční Válka volů byla taky skvělá. Co si vzpomínám, tak jej ČST dávala snad jenom jednou, což je velká škoda. Doteď vzpomínám na skvělou Milenu Dvorskou či hrdinu Malimmesa. Repete prosím!
Vstoupit do diskuze

Související články

1
1
1

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu