Simpsonovi míří na Disney+ a dělají si legraci z toho, že mu budou muset otročit

Simpsonovi míří na Disney+ a dělají si legraci z toho, že mu budou muset otročit | Fandíme seriálům
20 Century Television
Zobrazit další 1 obrázek
Streamovací služba Disney+ bude mít eso v rukávu, třicet řad seriálu Simpsonovi.

Je to jen pár hodin, co bylo oznámeno, že Disney spustí svou streamovací službu Disney+ v listopadu tohoto roku. Může se to zdát relativně pozdě, ale společnost chtěla, aby vše fungovalo jak má a služba ustála nápor velkého počtu zájemců, kterých by mohly být krátce po startu miliony.

Ty je ale nutné nějak nalákat. S tím by ovšem neměl mít Disney+ problém, protože vlastní značky jako Star Wars, Marvel, Pixar nebo televizní stanici ABC

A kromě toho vyšlo najevo, že hned od prvního dne nabídne hodně velké lákadlo a to 30 řad (stále ještě) kultovního seriálu Simpsonovi

Pokud jste chtěli seriál streamovat, zatím to bylo možné v zahraničí skrze služby stanice FXX a nové epizody pak byly k dispozici na Hulu, ovšem, po startu Disney+ už nebude streamovat příběhy legendární žluté rodinky nikdo jiný. Jak asi víte, Simpsonovi patří společnosti 20th Century Fox a ta se nedávno sloučila s Disneym, který tak na ně získal práva.

A reaguje na to i samotná oblíbená rodinka a to ve videu, ve kterém je kromě nich k vidění také socha Dartha Vadera a Roberta "Boba" Igera, což je šéf Disneyho, plus v popelnici je fotografie Ruperta Murdocha, tedy původního vlastníka 20th Century Fox.

Kromě toho je v klipu i několik rýpnutí do Disneyho, od klasických uší Mickey Mouse, přes létajícího slona Dumba nebo typickou součást loga Disneyho a to barevný ohňostroj.

Homer si samozřejmě neodpustí také několik hlášek, třeba tu, která naznačuje, že rodinka bude otročit korporátním mocipánům. 

Přechod Simpsonových na Disney+ je jen dalším náznakem toho, čeho budeme v budoucnu svědky čím dál častěji. Známé značky se budou přesouvat na streamovací platformy, kterým (nejen ale hlavně) mladí diváci fandí víc a víc, což je pochopitelné, má to nesporné výhody. Například tu, že není nutné čekat, až se televize rozhodne nasadit seriál do vysílání, ale prostě si ho najdete v knihovně a je to. 

Pro seriály už dávno není pro jejich přežití nutné, aby byly k vidění na klasických televizních stanicích. Dostatečný zájem je o ně i tehdy, když jsou dostupné pouze skrze streamovací platformy. Hráči na filmovém a televizním poli si zároveň čím dál víc uvědomují důležitost streamování a zaměřují se na něj. To sice ještě neznamená brzký zánik distribuce seriálů skrze klasické televizní kanály, ale rozhodně se dá mluvit o jejím soumraku.

U nás v Česku můžeme vnímat přechod Simpsonů na Disney+ jako plus, protože žádná streamovací služba klasické typu v tuhle chvíli seriál u nás nenabízí a Disney+ má být časem dostupné celosvětově.

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu