Hra o trůny: Co měla 4. epizoda společného s Leonardem da Vinci a další zajímavosti

Hra o trůny: Co měla 4. epizoda společného s Leonardem da Vinci a další zajímavosti | Fandíme seriálům
Zobrazit dalších 6 obrázků
Tormunodovo rozloučení či nová vražedná zbraň v rukou Eurona. Připomeňte si některé důležité chvíle z posledního dílu Hry o trůny.

Čtvrtá epizoda Hry o trůny, nazvaná Poslední ze Starků, přinesla divákům nejdříve bohémské oslavy vítězství nad armádou Nočního krále, jen aby se vše vzápětí vrátilo k běžným aktivitám seriálu – především tedy politikaření a vzájemným konfiktům. V porovnání s akcí nabytým třetím dílem jsme se tak hlavně dočkali představení situace před finálovými dvěma epizodami.

Drtivá většina příběhové linky se přesouvá ze Severu ke Králově přístavišti. Jon Snow (Kit Harington) se k němu se svojí armádou vydal po souši. Předtím se rozloučil jednak se Samem (John Bradley) a Gilly (Hannah Murray) a také s Tormundem (Kristofer Hivju), kterého navíc poprosil, aby s sebou za Zeď vzal zlovlka Ducha.

Minimálně v případě Tormunda vyznělo celé loučení jako definitivní, že se neloučil jen s Jonem, ale i se všemi diváky. Představitel Tormunda, Kristofer Hivju, se po epizodě rozpovídal v rozhovoru pro Hollywood Reporter. „Když mu (Jonovi) říkám "Máš v sobě Sever — opravdový Sever," je to protože byl s Ygritte, která pro Tormunda byla jako sestra.  Vyvolává to dojem, jakoby jim právě skončila dlouhá cesta. Nic neříkám, pořád zbývají dvě epizody. Ale bojovali s mrtvými. To byl jejich úkol spoustu let. Aspoň si tak teď můžou říct sbohem.

Velký vývoj pak v epizodě společně prodělali Jaime (Nikolaj Coster-Waldau) a Brienne (Gwendoline Christie), když spolu začali mít intimnější vztah. Neměl však příliš dlouhého trvání, jelikož se Jaime rozhodl odjet na jih za Cersei a nechal zdrcenou Brienne na Zimohradě. „Byla jsem za ní hrozně rozčílená. I když vím, že je to jen postava a já jsem herečka, která má štěstí dělat tuhle práci. Ale je to hrozně srdcervoucí. To je ale život, co? Život je srdcervoucí. Neočekávala jsem, že by skončili spolu. Nikdy jsem si nemyslela, že by se tak stalo,“ popsala své dojmy z jejich krátkého vztahu Gwendoline Christie webu Entertainment Weekly.

V závěru epizody pak nastal nenadálý zvrat, když Euron Greyjoy (Pilou Asbæk) zastřelil jednoho ze dvou zbývajících draků Daenerys Targaryen (Emilia Clarke). Zabil ho přitom obrovskou kuší podobné té, kterou použil Bronn v sedmé řadě. V tomto případě šlo ale o vylepšenou silnější verzi, tentokrát opravdu schopnou zabít draka či potopit loď. „Kvůli osmé sérii za mnou přišli showrunneři David Benioff a D.B. Weiss s tím, že tentokrát ji (kuš) chtějí tak o 50 až 70 procent větší. S prací jsme byli hotoví až den či ráno před natáčením dané scény. (…) Jde v podstatě o vzdání pocty Leonardu da Vincimu, jelikož to byl právě on, kdo podobnou masivní kuš vytvořil,“ sdělil portálu Indie Wire Tommy Dunne, který má na starosti vytvoření zbraní pro potřeby seriálu.

A jak se vedle čtvrtá epizoda Hry o trůny z hlediska sledovanosti? Oproti rekordnímu třetímu dílu počet diváků lehce poklesl na celkem 17,2 milionu (započítaní jsou i ti z digitální distribuce). Tedy přibližně tolik lidí, kolik se dívalo na letošní premiérový díl. Na závěr připojujeme trailer na předposlední epizodu seriálu.

Zdroje: HR, EW, Indie Wire, Variety

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu