Hra o trůny: Scénárista prozradil, která mrtvá postava původně měla přežít

Hra o trůny: Scénárista prozradil, která mrtvá postava původně měla přežít | Fandíme seriálům
Zobrazit dalších 5 obrázků
Scenáristé dlouhou dobu měli docela jinou představu o jednom z posledních záběrů seriálu. Nakonec svoji vysněnou vizi museli přepracovat.

V závěrečné řadě Hry o trůny zemřela celá řada postav, jeden z mrtvých však měl původně vyváznout. Konkrétně Jorah Mormont, kterého ztvárnil Iain Glen. V seriálu padl, když hrdinně bránil do poslední chvíle svou milovanou Daenerys (Emilia Clarke) před hordami nemrtvých. Dlouhou dobu však podle scenáristy Davea Hilla tvůrci chtěli, aby přežil až do samého konce a společně s Jonem (Kit Harrington) odjel za zeď. Když si tvůrci rozmýšleli úplně poslední záběry seriálu, tak měli představu, že v tom, ve kterém se zvedá brána ve Zdi, měly stát v průjezdu tři postavy – Jon, Tormund (Kristofer Hivju) a právě Jorah.

Jenže poměrně záhy scenáristé podle Hilla zjistili, že aby Joru do tohoto bodu dostrkali, museli by hodně ohýbat logiku. Nikdo nebyl Daenerys věrnější, a aby se k ní Jorah v krátkém čase otočil zády, k tomu by byly zapotřebí hodně velké veletoče. Proto se nakonec tvůrci rozhodli, že lepší bude, když si rytíř zapamatuje svou královnu takovou, jakou ji znal a padne hrdinně v jejích službách. Sám Glen si vůbec není jistý, jak by se jeho postava zachovala, kdyby musela být svědkem propadu královny do hlubin šílenství a domnívá se, že jeho smrt byla dalším kamínkem na vahách, který přispěl k tomu, že nakonec Daenerys jednala tak, jak jednala.

Řada diváků bude namítat, že logice dávala na zadek celá řada rozhodnutí, která tvůrci v poslední řadě udělali, takže obracení Jory proti Daenerys už by toho moc nezměnilo. Ale stejně tak na to můžeme koukat zcela opačně: Když už se řada postav chovala tak nepochopitelně, je dobře, že alespoň Jorah toho byl ušetřený. Tak sbohem rytíři, odpočívej v pokoji.

Zdroje: EW

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 1

.Karel | 23.06.2019 19:38
Lord friendzone :3
Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu