Hra o trůny: "Nenávist živili jen novináři", aneb herci se láskyplně rozloučili s fanoušky

Hra o trůny: "Nenávist živili jen novináři", aneb herci se láskyplně rozloučili s fanoušky | Fandíme seriálům
HBO
Zobrazit dalších 12 obrázků
Obsazení Game of Thrones se na Comic-Conu rozloučilo  se seriálem i fanoušky. Kromě krátkého odmítnutí kritiky se panel nesl v láskyplném duchu.

Prezentace Hry o trůny na letošním Comic-Conu byla asi jedna z nejočekávanějších vůbec. Nebylo to kvůli nějakému odhalování novinek, stálo za tím něco úplně jiného. A to samozřejmě kontroverzní zakončení seriálu, které nechalo v obrovské části fanoušků nemalou pachuť. S původně ohlášenou účastí showrunnerů Davida Benioffa a D. B. Weisse byli tedy všichni napjatí, v jakém duchu se celý panel ponese a jestli se dočkáme nějakých těch ostřejších výměn názorů mezi přítomným publikem a tvůrci.

Všechny tyhle spekulace se ale rozplynuly lusknutím prstů. Benioff s Weissem a režisérem Miguelem Sapochnikem se na poslední chvíli z panelu před dvěma dny odhlásili, na pódiu bylo tedy k vidění vlastně jen herecké obsazení, konkrétně Maisie Williams, Isaac Hempstead Wright, Nikolaj Coster-Waldau, Conleth Hill, John Bradley, Liam Cunningham a Jacob Anderson. Celý panel se pak nesl v překvapivě lehkém duchu. Jde vidět, že se herci snaží přes kyselou pachuť závěrečné řady přenést a nebojí se všechno trochu zlehčit. Důkazem toho byl i přípitek z kelímků na kávu, taková malá legrácka pro skalní fandy, kterou herci na pódiu zosnovali.

Poklidnému průběhu panelu pomáhalo nicméně i to, že přihlížející fanoušci něměli vůbec možnost pokládat otázky, jak je často na Comic-Conu zvykem, na všechno se herců ptal moderátor. Celý panel byl zaměřen hlavně na dlouhodobou retrospektivu, i tak se ale samozřejmě tématu osmé řady nedalo vyhnout a v tu chvíli přišlo několik málo lehce peprnějších momentů panelu:

Představitel Jamieho Lannistera Nikolaj Coster-Waldau například prohlásil, že když se jedná o konec, někoho to vždycky naštve, nezáleží na okolnostech. Chápe jak lidi, kteří poslední řadu milovali, tak i ty, kteří ji nenáviděli. Obojí je podle něj v pohodě, dokud nezačnou padat urážky. Vyjádřil ale své nepochopení vůči petici, která požadovala přetočení poslední sezóny.

Toho, že ji začal však podle svých slov nelituje Conleth Hill, kterého bylo v závěru osmé řady slyšet jako nejhlasitějšího kritika seriálu. Když dáme žerty o zakládání petic stranou, Hill na adresu svojí kritiky řekl, že byla tehdy dost vytržená z kontextu. V daném rozhovoru tehdy mluvil o tom, jak si celý seriál strašně užil a jen okrajově hovořil o svých aktuálních pocitech, které prostě nebyly jednoznačně spokojené, pokud měl být upřímný. A většina médií převzala jen tu pasáž o jeho nespokojenosti. A na média obecně Hill svalil většinu kritiky, která se kolem poslední řady točí. Podle Conletha vůbec nebyla 8. série špatná, to jen média rozpoutala štvavou a nenávistnou kampaň. Můžeme diskutovat o hlouposti a nezodpovědnosti podobných prohlášení, nicméně asi nepřekvapí, že v sále nacpaném fanoušky takový bonmot sklidil nadšenou odezvu.

Herci promluvili také o své lásce k celému seriálu, o důležitých momentech svých postav nebo si zaspekulovali o tom, co přesně jejich postavy po skončení série dělají. Jejich reakce si můžete přehrát v přiloženém videu níže a to bylo z rozloučení herců se seriálem a fanoušky vše. Na nějaké pořádné vyjádření tvůrců k finální řadě tak stále čekáme.

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu