The Terror: Infamy: Nový trailer míchá krutou realitu s hrůzami japonské mytologie

The Terror: Infamy: Nový trailer míchá krutou realitu s hrůzami japonské mytologie | Fandíme seriálům
Zobrazit dalších 10 obrázků
Tvůrci slibují mix brutální historické přesnosti a psychologického hororu. Po výpravě do Arktidy se v druhé řadě podíváme do vězeňského tábora.

Letošní Comic Con už je sice několik dní za námi a všichni si určitě pamatujeme ta největší oznámení. Každý prezentovaný projekt se nemůže pochlubit mnohamilionovým zástupem fanoušků, to ale ani zdaleka neznamená, že se nezaslouží divákovu pozornost. Jedním z takových seriálů je například The Terror.

Hororová hříčka o námořnících osmnáctého století uvízlých na mrazivých planinách Antarktidy z produkce Ridleyho Scotta sklidila loni po své premiéře velmi přívětivá hodnocení a letošní 2. řada s podtitulem Infamy dorazí na stanici AMC už v 12. srpna. Nejedná se o pokračování, ale o zcela nový příběh. Tentokrát ale jako historické pozadí posloužily americké tábory pro japonské obyvatelstvo během 2. světové války. Co o seriálu prozradila popkulturní akce roku?

Předně představila zbrusu novou čtyřminutovou upoutávku, nejedná se ale o klasický trailer. Jednotlivé záběry totiž doplňuje komentář přímo od tvůrců a různých členů obsazení. Infamy se vydává do kompletně jiného období historie, než její předchůdce, nicméně znovu platí, že celý štáb si dal maximálně záležet na tom, aby všechno bylo co nejvíce autentické a věrné realitě.

Tábory pro japonskou populaci Ameriky v letech 1942 až 1945 patří podle historiků k jedněm z největších porušení lidských práv v dějinách USA, mnoho lidí o nich ale dle slov showrunnera Alexandera Woo vůbec neví nebo jsou d nimi obeznámeni velmi málo. V Infamy se proto nehostinné prostředí snažili zachytit co nejvěrněji, a i když se prý v průběhu seriálu rozhodně setkáme s nadpřirozenými elementy přímo z japonského folklóru, nic by nemělo překonat čirou hrůzu, která nad táborem leží i bez nich.

Woo dokonce uvedl, že na natáčením pomáhalo celkem 138 lidí, kteří si buď tábory přímo sami prošli, nebo tento osud potkal někoho z jejich rodiny, včetně jednoho z hlavních herců George Dekaie, známého hlavně jako Sulu z původního Star Treku. Infamy už vidělo i několik novinářů a alespoň podle jejich reakcí se zdá, že celý štáb odvedl tak dobrou práci, jak slíbil. Seriál zatím dostává samé dobré známky a chváleno je opravdu především jeho nelítostné zpracování historických událostí.

Upoutávku i rozhovor s Alexanderem Woo:

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu