HBO chce další historickou minisérii od tvůrce Černobylu

HBO chce další historickou minisérii od tvůrce Černobylu | Fandíme seriálům
HBO
Zobrazit dalších 9 obrázků
HBO by rádo zopakovalo úspěch Černobylu.

Pětidílná minisérie Černobyl se těšila velké popularitě napříč celým světem a po rozporuplně přijaté závěrečné řadě Hry o trůny si tak HBO zase napravilo reputaci a uspokojilo nemalé množství fanoušků. Není proto divu, že by televizní stanice ráda přišla s něčím podobným, co by mělo podobný dosah i kvalitu. Tvůrcem Černobylu je Craig Mazin a produkce se ujaly Carolyn Strauss a Jane Featherstone. Pokud by to bylo možné, HBO by s nimi rádo spolupracovalo na nové historické sérii.

„Máme s Craigem dohodu a zrovna přemýšlí nad několika věcmi,“ říká Casey Bloys, ředitel řízení programů HBO. „Očividně má zájem o historii, ale neradi bychom na tom stavěli celou značku. Zatím nehledáme žádnou přírodní nebo lidmi zaviněnou katastrofu, o které bychom chtěli vyprávět. Ale pokud řekne: ‚tohle chci prozkoumat‘ a bude to dobrý a důležitý příběh, jsme otevřeni návrhům. Cokoli ho zajímá, zajímá i mě."

Černobyl vznikal v koprodukci se společností Sky, a pokud by byl oboustranný zájem, Bloys se další spolupráci nebrání. Do budoucna chce HBO navyšovat původní tvorbu. V roce 2020 má stanice v plánu mít na své platformě alespoň 160-165 hodin originálního programu. Aktuálně je to 150 hodin (to znamená zhruba jeden seriál a jedna minisérie navíc oproti stávajícímu počtu). Díky to, že se množství obsahu bude navyšovat jen pozvolna, HBO doufá, že se podaří udržet i vysokou kvalitu.

Zdroj: Deadline

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu