Hra o trůny: Co si Nikolaj Coster-Waldau myslí o kritice poslední řady

Hra o trůny: Co si Nikolaj Coster-Waldau myslí o kritice poslední řady | Fandíme seriálům
HBO
Zobrazit další 4 obrázky
Představitel Jaimeho Lannistera promluvil o chladném přijetí zakončení milované fantasy série.

Netřeba připomínat to, že se finální osmá řada Hry o trůny dočkala kritiky. A to hodně rázné. Divákům se nelíbilo několik věcí, ať už to bylo pojetí některých bitev (řeč je o technické stránce v podobě přílišné tmavosti, ale také nelogické taktice), nevyrovnané tempo jednotlivých epizod nebo chování určitých postav. 

Jak se ale dalo čekat, herci seriál brání. Například představil Varyse Conleth Hill se nechal slyšet, že na vině jsou také média, která vedla proti seriálu nenávistnou kampaň, a Hry o trůny se zastal také Nikolaj Coster-Waldau, představitel Jaimeho Lannistera (jehož vývoj v osmé řadě byl mimochodem také výrazně kritizován) a to ve chvíli, když zodpovídal otázky na akci Con of Thrones:

"Každá řada byla intenzivní z pohledu pozornosti a diskuse [která se jí týkala], ale v případě poslední řady to bylo extrémně vášnivé. My herci jsme měli skupinový chat na WhatsApp a všiml jsem si, že někteří lidé začali být trochu smutní, protože některé věci byly opravdu zlé, bylo chybou začíst číst všechny ty kecy, protože pokud vy lidi začnete být kvůli něčemu opravdu naštvaní - a jsem si jistý, že někteří z vás byli - tak si navzájem píšete něco jako, 'Zasraní kreténi. Tohle se rozhodně nemělo stát! Oni to zkazili, zmršili Georgův (George R.R. Martin, tvůrce knižní předlohy, pozn. redakce) svět!' Pro vás je to jen zábava, ale někoho to trochu rozladilo. Byl to docela zvláštní pocit, 'Co to kruci je? Pracovali jsme tak tvrdě.' Mimochodem, nikoho nežádám, aby cítil lítost. To není to, co říkám. Jen popisuji, jaké to bylo vším tím si projít." 

Samozřejmě hodně za uši dostali tvůrci seriálu David Benioff a Dan Weiss, kteří byli obviňováni z toho, že poslední řadu "odflákli", protože se chtěli věnovat jiným projektům. K tomu Nikolaj poznamenal:

"Pokud si někdo představuje nebo se domnívá, že dva tvůrci tohoto seriálu nejsou nejzapálenější, nejlepší a především nejoddanější a předpokládá, že nestrávili posledních 10 let tím, že přemýšleli jak to ukončit, tak to je trochu hloupé. A také vím, že i oni čtou komentáře. A to třeba, 'Zasraní blbí scenáristi. Debilové.' Oni skutečně - stejně jako každý, kdo se podílel na Hře o trůny, každý jeden člověk a jsou jich tisíce - všichni jsme dřeli jako koně, abychom to natočili, co nejlépe jsme mohli."

Samozřejmě nikdo nepopírá, že herci a štáb makali. Stejně tak je nesmysl na adresu autorů vysílat vulgární urážky. Nicméně nelze zakrýt, že výsledek podle mnohých prostě nebyl takový, jak doufali. A těžko předpokládat, že za to mohla jen příliš vysoká očekávání nebo údajná "štvavá kampaň ze strany médií". Tady zkrátka platí obojí - některé reakce publika byly nepřiměřené a nefér, zároveň je však cítit, že alespoň nějakou část tvůrčího procesu autoři (navzdory vší tvrdé práci) podcenili.

Zdroj: Huffpost

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 6

Mysule | 27.11.2019 11:22
Spíš než pár epizod navíc by tomu prospěla celá řada navíc. Nejvíc tomu uškodila ta uspěchanost. Hlavně zešílení Daenerys by fungovalo mnohem líp, kdyby bylo pomalé, plíživé a nenápadné, až by v nějakém konkrétním bodě divákům došlo, že jí fakt hrabe, neskončí to dobře a nedá se tomu zabránit.
Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu