Hra o trůny: Vrcholné okamžiky Brienne s její představitelkou zamávaly

Hra o trůny: Vrcholné okamžiky Brienne s její představitelkou zamávaly | Fandíme seriálům
Zobrazit další 4 obrázky
Gwendoline Christie byla poslední řadou emocionálně silně zasažena.

Poslední osmou řadu Hry o trůny provázely silné emoce. Především ze strany diváků, kdy velké množství z nich nepovažuje finální sérii za důstojné ukončení kultovního seriálu. Pokud jde ale o herce a tvůrce, tak ti jsou emotivní z jiného důvodu. Po mnoha letech se rozloučili se svou seriálovou rodinou a dávají sbohem projektu, který z mnohých z nich udělal hvězdy nejvyšší zářivosti. 

Není tak divu, že natáčení poslední řady nebylo pro herce snadné. A to platí i pro Gwendoline Christie, která ztvárnila Brienne z Tarthu, za což byla nominována na cenu Emmy. Herečka prozradila, že ji silně zasáhlo už čtení scénářů:

"Přečetla jsem si je od začátku do konce už ve chvíli, kdy jsem je dostala. Bylo to velmi ale opravdu velmi emotivní. Myslela jsem, že to zvládnu v pohodě, a pak jsem mluvila s Davidem a Danem (David Benioff a Dan Weiss, tvůrci seriálu, pozn. redakce), abych jim poděkovala. Zeptali se mě, 'Jak se máš?' a já na to, 'Dobře.' A najednou to na mě dopadlo. Myslím, že jsem si najednou uvědomila, že to končí."

Gwendoline přiznala, že se jí nevyhnul pocit ztráty a smutku, ale současně jí těšilo, že se její postavě dostalo dějové linky, která se jí velmi líbila. 

Součástí příběhu Brienne bylo i to, že ji opustil Jaime Lannister (Nikolaj Coster-Waldau), což mnohé fandy rozlítilo, protože to podle nich znehodnotilo vývoj téhle postavy. Jaký má ale Gwendoline názor na tenhle scenaristický krok?

"Když jsem tuhle scénu četla, cítila jsem se nesmírně smutná s ohledem na tuhle postavu [Brienne]. A pak jsem si uvědomila, že jsem se dostala do fáze, kdy jsem byla velmi velmi ochránářská, pokud jde o tuhle postavu. A jako herečka jsem byla nadšená, protože bylo nutné vsadit na pořádné herectví. Byla to brilantní scéna... V danou chvíli jsem se cítila naštvaná, ale skvělé bylo to, že se poté ihned vrátila k práci a nakonec naplnila své ambice. Chtěla být členkou královské stráže Renlyho a skončilo to tak, že se stala lordem velitelem Branovy královské stráže. Je ve vedení. Záleží na jejich schopnostech jako rytíře. Jejích talentech, její inteligenci. Ve finále jsem měla pocit, že se zaměřila na svou vlastní moc."

Natáčení dané scény s odchodem Jamieho provázel aplaus ze strany štábu, což samozřejmě herečku potěšilo. Bylo to uznání od lidí, se kterými pracovala nějakých téměř jednu dekádu. 

A pokud jde o to, jaký osud asi dál čeká na Brienne, tak Gwendoline poznamenala:

"Nemyslím si, že Brienne se snaží o to, aby byly věci snadné. Domnívám se, že chce, aby byly věci férové. Chce žít ve světě rovnosti a respektu a myslím si, že si uvědomuje, že její rolí v životě je pracovat na tom."

Gwendoline věří, že Brienne zasvětí svůj život boji za to, co je správné, byť to v krutém světě Západozemí nebude snadné.

Zda se herečka za své ztvárnění hrdé bojovnice dočká odměny v podobě Emmy, to se dozvíme 22. září.

Zdroj: Deadline

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu