Jak se povedly první seriály Apple TV+, aneb má služba v těžké konkurenci šanci?

Jak se povedly první seriály Apple TV+, aneb má služba v těžké konkurenci šanci? | Fandíme seriálům
Zobrazit dalších 23 obrázků
Apple kolem své nové seriálové služby dělá velké halo, ale prvotní nabídka příliš přesvědčivá není.
  1. Kapitola č.1
  2. Kapitola č.2
  3. Kapitola č.3

Jaká je budoucnost Apple TV+?

Jestli jsou filmoví novináři z jednotlivých seriálů spíše rozpačití, tak prakticky to samé platí o celé službě. Startovací nabídka nemá žádné pojítko. Jednotlivé seriály jsou určené pro hodně odlišné diváky. Tenhle článek čtou pravděpodobně především cinefilové, kteří se s chutí kouknou skoro na všechno, co vypadá alespoň trochu zajímavě, ale běžný konzument má často vyhraněný vkus a příliš z něj nevybočuje. Když si tedy milovník velkolepých sci-fi seriálů předplatí Apple TV+ kvůli See, dál zatím nemá moc na co koukat. Služba totiž nenabízí žádný katalog starších titulů. Jasně, když Netflix se seriály začínal, také měl jenom House of Cards a nic dalšího, ale v tu chvíli měl pro diváky alespoň archiv se stovkami starších filmů a seriálů.

Další problém je v tom, že zatímco House of Cards vzbudil docela slušný mediální cvrkot, čtyři novinky Applu vyvolaly vesměs pokrčení ramenou. Chybí cokoliv, kvůli čemu by se davy předháněly, kdo si službu zaplatí jako první. Apple nabízí svoji službu na týden k vyzkoušení zdarma a v tuhle chvíli není těžké si představit, že za ten týden většina diváků stihne zhlédnout vše, co je zajímá a předplatné si neobjedná. Do konce roku přibudou už jen dva nové seriály a v jakém tempu se budou přidávat novinky příští rok, není zcela zřejmé.

Takže si to sečtěme. Apple nabízí za 139 Kč měsíčně několik málo seriálů, které dle dosavadních ohlasů nejsou marné, ale z řady nevystupují. (U konkurenčních služeb si připlatíte pár desítek korun navíc a máte k dispozici rozsáhlý katalog). A do budoucna bude zřejmě do nabídky přibývat jen tu a tam něco, kdy není vůbec jasné, zda v daný měsíc přibude cokoliv, co by sedlo do vašeho vkusu. V takové podobě Apple TV+ působí jako služba, kterou si jako milý bonus zdarma užijí ti, kteří v nadcházející době koupí nové zařízení Applu, ale pro většinu ostatních (kteří musejí zaplatit) je značně neatraktivní. Možná se vyplatí jednou do roku službu na měsíc objednat, když přijde nějaká opravdu velká pecka (a při tom dohnat těch několik málo lepších kousků z minulosti), a pak zase Apple TV+ vesele odhlásit, ale že by nám rostla konkurence pro Netflix nebo Disneyho? To zatím stěží.

« Předchozí kapitola
Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu