Zaklínač: Známe názvy šesti epizod

Zaklínač: Známe názvy šesti epizod | Fandíme seriálům
Zobrazit dalších 9 obrázků
Názvy šesti epizod byly neoficiálně odhaleny. Dá se z nich vyčíst, o čem jednotlivé epizody budou? A jak se k seriálu vyjádřil autor knih?

Pozor, článek může obsahovat spoilery k první sérii seriálu Zaklínač (The Witcher)!

Zaklínač se kvapem blíží a Netflix pomalu ale jistě pouští do éteru další a další informace o očekávané adaptaci knižní série. Naposledy jsme se dočkali nového plnohodnotného traileru a sady fotek, nyní možná známe i názvy epizod. Musíme ale čtenáře upozornit, že zatímco tyto informace pocházejí z důvěryhodných zdrojů, nebyli zatím oficiálně potvrzeny Netflixem ani showrunnerkou Lauren Hissrich.

Zaklínač: Velkolepá fantasy od Netflixu nabízí plnohodnotný trailer, který odhalil datum premiéry
 

Podle serveru WGA (Americké sdružení scenáristů) by mělo být celkem šest epizod pojmenováno takto:

  1. Název neznámý (scénář Lauren Hissrich)
  2. Four Marks (scénář Jenny Klein)
  3. Betrayer Moon (scénář Beau DeMayo)
  4. Of Banquets, Bastards and Burials (scénář Decian de Barra)
  5. Název neznámý
  6. Rare Species (scénář Haily Hall)
  7. Before a Fall (scénář Mike Ostrowski)
  8. Much More (scénář Lauren Hissrich)

Nyní se budeme pohybovat ve vodách spekulací, ale podle všeho by první epizoda měla zpracovat povídku Menší zlo, která Geralta pošle do Blavikenu, aby zde konfrontoval zběhlou princeznu. Názvy ostatních epizod už dávají jasnější představu o možném ději. Druhé epizoda by měla adaptovat povídku Konec světa, kde Geralt a Marigold loví čerta a dostanou se na stopu elfům, kteří kradou zásoby jídla. Třetí epizoda by měla poslat Geralt na legendární úkol s cílem vysvobodit zakletou princeznu (povídka Zaklínač). Čvrtá epizoda by měla představit Ciri z povídky Otázka ceny. V páté epizodě, u které název také neznáme, by se měl zaklínač poprvé setkat s čarodějnicí Yennefer a měla by zpracovat povídku Poslední přání. V šesté epizodě by se měl Geralt stát členem družiny s cílem ulovit draka v rámci povídky Hranice možností. Sedmá epizoda je zahalena tajemstvím, možná se v ní dočkáme adaptace povídky Střípek ledu a závěrečná epizoda by měla konečně dostat Ciri do Geraltova opatrovnictví (z povídky Něco víc).

Opravdu jsou to ale zatím jen spekulace vycházející z literární předlohy, které je třeba brát s odstupem a o jejich pravdivosti se přesvědčíme až 20. prosince, kdy Netflix vydá celou první sérii.

Pokud jste pořád skeptičtí a trailery vás příliš nepřesvědčili, možná váš názor změní autor předlohy Andrzej Sapkowski, který je z projektu nadšený.

„Měl jsem možnost vidět promítání traileru s fanoušky. Ještě jsem ani neviděl pilotní epizodu, ale pokud bude celá série tak krásná jako trailer, dočkáme se perfektního díla.“

Sapkowski v rozhovoru pro Wired přiznal, že jako konzultant pracoval na projektu v jeho rané fázi, kdy se psal scénář, jinak už ale nebyl přítomen celkové produkci a natáčení. Z fotek z placu byl ale vždy ohromen a na seriál se moc těší. A my se mu nedivíme, seriál bude vycházet čistě z knih, zatímco videohry se jimi většinou jen volně inspirovaly a spousty věcí si vyložily po svém nebo takovým způsobem, aby víc seděly videohernímu RPG formátu. Není tajemstvím, že Sapkowski herní sérii nemá rád a mnohokrát se s vývojářskou společnosti CD Project soudil o procenta ze zisku.

Které jiné povídky z prvních dvou knih byste rádi viděli v rámci seriálu? Dejte nám vědět do komentářů.

Zdroje: WGA, Redanian Intelligence , Wired

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu