Sandman: Seriál podle komiksu Neila Gaimana ještě ani nedorazil a už chystá 2. řadu

Sandman: Seriál podle komiksu Neila Gaimana ještě ani nedorazil a už chystá 2. řadu | Fandíme seriálům
DC Comics
Zobrazit další 4 obrázky
Tvůrci seriálové adaptace jednoho ze stěžejních alternativních komiksů buď berou přípravu opravdu poctivě, anebo mají velké oči.

O chystaném seriálu na motivy ceněného komiksu The Sandman toho pořád víme poměrně málo. Není zřejmé kdy seriál vlastně uvidíme, nebo kdo v něm bude hrát. Autor předlohy Neil Gaiman, který se na seriálu podílí, však v nedávném rozhovoru fanoušky ubezpečil, že všechno pokračuje skvěle. Spolu s showrunnerem Allanem Heinbergem (Wonder Woman) a scenáristou Davidem S. Goyerem (trilogie Temný rytíř) dokončili psaní úplně první epizody a rozvrhli si první dvě řady seriálu.

Ano, slyšíte správně, v hrubých obrysech se promýšlí druhá řada, i když stále není zcela definitivní, že uvidíme tu první. To může být známka nenasytnosti nebo víry, záleží, z jakého úhlu se na to podíváte. Zrovna v případě Sandmana by ale bylo lepší nic nezakřiknout, protože tenhle komiks se neúspěšně snažil na plátna či televizní obrazovku prodrat už tolikrát, že to snad ani nemá cenu počítat.

Jak bylo řečeno, seriálovou verzi společně chystají Gaiman, Heinberg a Goyer, Netflix od nich zatím objednal 11 dílů první řady. Sandman je kultovní komiks Neila Gaimana, který původně vycházel v letech 1989 až 1996 a sleduje osudy rodiny bytostí známých jako Věční (členy jsou antropomorfizované klíčové elementy našich životů jako jsou Touha, Zoufalství nebo Osud). Jedním členem rodiny je také Sandman (známý také jako Sen, Morpheus a pod dalšími jmény), který paradoxně často není běžným hlavním hrdinou, ale pojítkem mezi jednotlivými příběhy.

Ty vycházejí z mytologie, historie a hororu a často se zabývají samotnou podstatou vyprávění příběhů. První řada seriálu má vycházet pouze z první části komiksu, nazvané Preludia a Nocturna, ve které je Morpheus nedopatřením uvězněn magickými silami na Zemi. Po letech uvěznění se snaží získat zpátky své snové království, ale v cestě mu stojí řada nepřátel.

Jakmile bude o chystaném seriálu známo cokoliv dalšího, budeme vás informovat. Zatím můžete dát v komentářích vědět, zda se podle vás tak ambiciózní dílo, jako je právě The Sandman, dá vůbec nějak rozumně adaptovat.

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 1

Fimi | 10.11.2019 10:41
Na tohle jsem nesmírně zvědav a těším se jak malej, ovšem taky mám velké obavy, Goyer není zrovna kvalita a Sandman je kardinálně náročná látka
Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu