Přátelé: Řada epizod si vystačila s jednou jedinou lokací

Přátelé: Řada epizod si vystačila s jednou jedinou lokací | Fandíme seriálům
Warner Bros.
Zobrazit dalších 47 obrázků
Proč se děj řady epizod populárního sitcomu odehrával jen v rámci minimálního počtu lokací?

Jeden z typických znaků sitcomů, coby televizního žánru, je opakování několika lokalit, na kterých se jednotlivé příběhy seriálu odehrávají. Případně jsou někdy průběžně rozšiřovány dočasně i o další místa. Příkladem je třeba i jeden z dosud celosvětově nejpopulárnějších sitcomů, Přátelé (Friends). Některé jejich díly se totiž odehrávaly pouze v rámci jedno jediného místa.

Důvod pro to je vcelku pragmatický. V prvních sériích neměl seriál tak vysoký rozpočet jako později, bylo tak nutné někdy šetřit. Některé epizody proto byly zasazené třeba jen do Moničina bytu, což je, vedle kavárny Central Perk a bytu Chandlera a Joeyho naproti, asi vůbec nejznámější místo seriálu vůbec.

Kvůli problematickém rozpočtu tak třeba vznikla druhá epizoda třetí série Rossovo utrpení (The One Where No One's Ready). David Schimmer v ní coby Ross zbylé členy skupiny popohání, aby si rychle oblekli na společenskou akci, na kterou spolu mají jít. Všichni si však s přípravami dávají na čas a postupně vznikají i různé vzájemné konflikty. Celý díl se odehrává pouze v Moničině bytě. A i když postavy občas přecházejí třeba do bytu naproti, kamera zůstává u Moniky.

A i když se epizoda příliš nelíbila v době uvedení kritikům, u diváků zabodovala. Tvůrci se tak pak k podobnému principu uzavřeného děje vrátili v šesté (šestá epizoda Poslední večeře) a sedmé řadě (první díl Moničin rybník). V obou případech se děj odehrával jen v obou zmiňovaných známých bytech.

Níže si můžete pustit ukázku z epizody Rossovo utrpení. V galerii pak najdete fotky z celého seriálu.

Zdroj: Screen Rant

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu