McMillions: HBO představuje sérii o velkém podvodu v soutěži z McDonaldu

McMillions: HBO představuje sérii o velkém podvodu v soutěži z McDonaldu | Fandíme seriálům
Zobrazit další 3 obrázky
Upoutávka na dokument o bývalém policistovi, který si přišel na 24 milionů dolarů díky soutěži v Mekáči

Řetězci fastfood občerstvení McDonald´s se skandály úplně nevyhýbají, ale obvykle se týkají toho, jak se chová k zaměstnancům nebo co mele do hamburgerů. Nicméně na přelomu tisíciletí vyšel najevo jiný skandál, kdy firma byla naopak obětí. McDonals připravil propagační akci, která využívala motivy z populární deskové hry Monopoly. A prostřednictvím téhle akce byly z firmy podvodem vylákány miliony.

SLUGFEST: Režiséři Avengers chystaji dokument o "válce" DC a Marvelu
 

Za podvodem stál bývalý policista Jerome P. Jacobson, který začal pracovat jako bezpečnostní auditor. Ten se zaměřil na promo akci McDonald´s Monopoly, kdy některé kupony ukrývaly výhry ve vysoké výši. Jerome výherní poukazy na černo získával a dál je prodával. A nešlo o drobnosti, mezi výhrami byly nemalé finanční částky nebo třeba automobily. Mezi lety 1995 až 2000 si tak Jerome a jeho společníci měli přijít na cca 24 milionů dolarů.

Ovšem, Jacobson se zřejmě snažil být také novodobým Robinem Hoodem, protože v roce 1995 poslal výherní poukaz dětské nemocnici v Memphisu a to anonymně a přestože pravidla hry zakazovala předávání výhry někomu jinému, McDonald ji vyplatil.

Jacobson byl nakonec odhalen (společně s ním bylo usvědčeno dalších 20 lidí) a odsouzen ke třem letům vězení a úhradě škody ve výši 12,5 milionu dolarů. A je nesporné, že jeho příběh je zajímavý a tak bylo v roce 2018 oznámeno, že vznikne film v režii Bena Afflecka, nicméně zatím jsme se ho nedočkali. 

Ale nevadí, HBO přichystalo šestidílný dokument, který bude obsahovat rozhovory s různými osobami, které se účastnily vyšetrování, byly proti své vůli do celého komplotu vtaženy a samozřejmě dojde také na dobové záběry.

Dokument bude mít premiéru tento rok, ale zatím není jasné kdy přesně.

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu