Zaklínač: Seriál výrazně zvýšil počet hráčů videoherní verze

Zaklínač: Seriál výrazně zvýšil počet hráčů videoherní verze | Fandíme seriálům
Zobrazit dalších 8 obrázků
Divoký hon zpět na výsluní. Po seriálu si chtějí lidé svět Zaklínače osahat na vlastní pěst. Dočkáme se čtvtého dílu herní série?
  1. Kapitola č.1
  2. Kapitola č.2

Když v roce 2015 vyšel třetí díl videoherní fantasy série Zaklínač od polské vývojářské společnosti CD Project Red, byl to neuvěřitelný hit. Hra s podtitulem Divoký hon (Wild Hunt) nabídla otevřený a propracovaný příběh vytvořený na motivy knih polského autora Adrzeje Sapkowskiho. Po právu si hra získala ocenění Hra roku 2015 a stala se naprostou klasikou. Pochopitelně počty hráčů po času uvadly, to se ale změnilo s vydáním první série televizní adaptace Zaklínače 20. prosince.

Zaklínač: Propojení dějových linek inspiroval Dunkerk Christophera Nolana
 

Jak showrunnerka seriálu Lauren Hissrich několikrát poznamenala, jedná se pouze o adaptaci knih a z herní série si bere jen minimum, skoro nic. Tím se chtěla stylisticky i atmosféricky od her odlišit, to ale neznamená, že by se díla navzájem neovlivňovala. Od uvedení seriálu vzrostl počet hráčů, kteří se do Divokého honu buďto znova, nebo poprvé pustili. Herní platforma Steam společnosti Valve uvedla statistiky hráčů, kteří na PC verzi Zaklínače nažhavili. A jsou to velmi solidní čísla.

Již od 23. prosince hraje Zaklínače na PC nějakých 50 tisíc hráčů. Což sice zdaleka nemá na enormních 600 tisíc hráčů, kteří paří Counter Strike: Global Offensive, ovšem na čtyři roky starou hru bez jakékoliv formy multiplayeru je to výborný výkon. A to nepočítáme data z Xboxu, Playstationu a nového portu na Nintendo Switch.

Jak si ale vysvětlit tento nárůst hráčů? Nejlogičtější vysvětlení je, že celkové haló, které seriál a Zaklínače obecně poslední týdny provází, zkrátka zvedlo vlnu zájmu o videoherní sérii. Ať už pro matadory, kteří se k videohře vracejí, nebo nováčky, kteří se dosud ke hře neodhodlali. Někteří byli možná seriálem zklamáni a návratem k Divokému honu si chtějí spravit chuť. Nebo se třeba najdou lidé, kteří se svět Zaklínače neznají a vyprávění seriálu jim přišlo natolik zmatené, že hledají odpověď ve hře. Pokud si chcete ovšem doplnit znalosti světa, který vytvořil Sapkowski, doporučujeme spíše četbu jeho knih.

Další kapitola »
Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu