Snow Crash: Příběh z hlubin virtuální reality má zamířit na HBO Max

Snow Crash: Příběh z hlubin virtuální reality má zamířit na HBO Max | Fandíme seriálům
Hrdina Umi Neywitz pomalu ale jistě směřuje ze slavného románu do seriálu.

Snow Crash je jeden z dalších slavných románů, jež se má dočkat seriálové podoby. Ještě předtím byl v plánu film, ale někdo měl pocit, že menší formát bude lepší řešení. Mnoho seriálů už dokázalo, že se vyrovnají filmové produkci a navíc je tu větší prostor předlohu detailněji zpracovat. Projekt je od prvopočátku v rukou Joea Cornishe (Útok na věžák), k němuž se před časem připojil scenárista Michael Bacall, který se podílel na rebootu 21 Jump Street.

Nadace: Režisérský směr udá strůjce adaptace Ghost in the Shell
 

Podobně jako v Ready Player One, i ve Snow Crash lidé navštěvují virtuální realitu, kterou autor Neal Stephenson nazval Metaverzum. Kyberpunkový román, v němž vystupuje jako hlavní hrdina geniální hacker Umi Neywitz měl původně do podoby seriálu převést Amazon ve spolupráci s Paramount TV. Poslední zpráva ale říká, že Snow Crash by nakonec mělo zamířit na HBO Max. Producentem zůstává Frank Marshall, Stephenson bude podepsaný pod seriálem jako výkonný producent.

Hlavním protagonistou příběhu je poslíček pizzy jménem Umi Neywitz, který má vazby na mafii a je zároveň hackerem ovládající bojové umění. Jeho novým úkolem je zničit nebezpečný počítačový virus pod názvem Snow Crash, který existuje také ve formě drogy. Virus se šíří napříč hypermoderní virtuální realitou a dokáže poškodit mozek připojených uživatelů.

Zdroj: Deadline

Přidat na Seznam.cz

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu