Příběh dvou měst: Legendární Dickensův román se dočká seriálového zpracování

Příběh dvou měst: Legendární Dickensův román se dočká seriálového zpracování | Fandíme seriálům
Zobrazit další 2 obrázky
Scenárista Prokletého dítěte zadaptuje oblíbený román od Charlese Dickense.

U nás velmi oblíbený román britského spisovatele Charlese Dickense Příběh dvou měst (A Tale of Two Cities) se dočká televizního zpracování. Píše jej scenárista Jack Thorne, který je známý svou prací na seriálech Skins a The Fades, napsal též celou první sérii fantasy seriálu Jeho temné esence (His Dark Materials). Kromě toho můžete znát i jeho divadelní tvorbu, především stojí za Prokletým dítětem (A Cursed Child), divadelním pokračováním Harryho Pottera, které se hrálo v britském Palace Theatre a později i na Broadwayi.

Koruna: Pátá řada seriálu bude poslední, známe novou představitelku královny
 

Příběh dvou měst vyšel poprvé v roce 1859, do češtiny byl přeložen několikrát, první přeložené vydání u nás vyšlo v roce 1903 v nakladatelství Grosman a Svoboda. Román vypráví vzrušující příběh z období Velké francouzské revoluce, kde sledujeme osudy doktora Manetta během jeho osmnáctiletého uvěznění v pařížské Bastile, jeho následné propuštění a život v Londýně po boku vlastní dcery, kterou nikdy předtím nepoznal. Právě líčení jednoho z nejzajímavějších a nejbouřlivějších období moderních dějin, Velké francouzské revoluce, zapříčinilo, že se z toho románu jeden z Dickensova nejčtenějších. Dodnes se jedná o celosvětově pátou nejprodávanější knihu. Jack Thorne se nyní ujímá zdaleka první adaptace na filmové nebo televizní médium. Ovšem pro Thorna to není první adaptování Dickensova románu, pro divadlo napsal A Christmas Carol, kde si hlavní roli střihl Rhys Ifans.

Projekt je produkován společností Legendary Global, což je poměrně nově vytvořená mezinárodní televizní odnož studia Legendary. Projekt je stále ve fázi pre-produkce, neznáme žádné další detaily.

Zdroj: Deadline

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu