Simpsonovi: Záhadnou místnost v domě žluté rodiny jsme dosud viděli jen 5x

Simpsonovi: Záhadnou místnost v domě žluté rodiny jsme dosud viděli jen 5x | Fandíme seriálům
20th Television
Zobrazit dalších 11 obrázků
Co tajemná místnost obsahuje a proč je těžké vůbec přesně určit její lokaci?

Oblíbený animovaný seriál Simpsonovi divákům od svého počátku představil řadu svých již takřka ikonických lokací. Ať už třeba jde o Springfieldskou jadernou elektrárnu, obchod Kwik-E-Mart či bar u Vočka. Tou vůbec nejznámější ale bude rodinný dům ústřední rodiny Simpsonových. I ten obsahuje dobře známá místa, jako třeba kuchyň či obývací pokoj s televizí, v kterém je zakončená každá z úvodních znělek. Věděli jste ale, že vedle těchto pověstných míst se v domě nachází také jedna místnost, kterou Simpsonovi příliš často nenavštěvují? V seriálu si jí mohli pozornější diváci všimnou v pouhých pěti epizodách.

O jakou místnost se tedy jedná? Nachází se vedle kuchyně, vstupuje se do ní přes chodbu vedle ledničky. Jde o menší pokoj vybavený malou televizí a pytli na sezení. V některých záběrech v něm byly vidět také poházené dětské hračky. Prostor by tak šel označit jako odpočinková místnost či místnost na hraní. Jeden z důvodů, proč o pokoji většina diváků nemá tušení je fakt, že jsme se do něj podívali v pouhých pěti dílech celého seriálu, a to v epizodách Drobné kiksy nad komiksy (2. série, 24. epizoda), Rádio Bart (3. série, 13. epizoda), Velký bratr (4. série, 14. epizoda), Milenec Lady Bouvierové (5. série, 21. epizoda) a Hodinky po tátovi (28. série, 18. epizoda).

Vedle málo častého vyobrazení je dalším důvodem pro tajemnost místnosti také fakt, že celý dům Simpsonových nemá úplně pevnou strukturu. Během let, kdy je seriál vysílaný, se doslova mění před očima. I sami tvůrci si z toho udělali legraci, když v epizodě Vzpomínky na bílé Vánoce Marge řekla směrem k tajemné místnosti: „někdy tam je a někdy není. Náš dům je tímhle způsobem velmi podivný.“

Že nikdo pořádně neví, jak přesně dům Simpsonových vypadá, se můžete přesvědčit v galerii, kde najdete různé fanouškovské pokusy o ztvárnění plánu či průřezu této budovy. Dál se pak můžete podívat na obrázky vnitřku popisovaného tajemného pokoje.

Zdroj: Screenrant, foto: Fox, Reddit, Collater

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 14

Veronika | 02.04.2020 00:56
Prosím v jakých všech dílech byl pokoj zobrazen? Díky
Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu