Recenze: Star Trek: Picard

Recenze: Star Trek: Picard | Fandíme seriálům
CBS
Zobrazit dalších 23 obrázků
Legendární kapitán Enterprise se vrací a je jiný, než si ho pamatujete. Návrat to není špatný, ale svého pontenciálu naplno nevyužil.
  1. Kapitola č.1
  2. Kapitola č.2

Většina z nich je napsána a zahrána dobře, jejich příběhy jsou zajímavé (byť jim často není věnováno dostatek prostoru) a mezi jednotlivými členy posádky funguje poměrně dobrá chemie, plus je pozitivem, že většina z postav není načrtnuta černobíle a mají své kostlivce ve skříni.

Skvělou zprávou je pro diváky určitě to, že se objeví několik starých známých, kteří jsou obvykle do příběhu napasováni vcelku nenásilně a jejich přítomnost nepůsobí jako "nutné" pomrknutí na fandy, ale má svůj účel. 

První půlka fajn, druhá trošku pokulhává 

Prvních několik epizod z celkových deseti je opravdu povedených, je fajn objevovat střípky z minulosti, seznamovat se novými postavami a ani nevadí, že akce není příliš velké množství (byť nějaká je). 

CBS

Druhá polovina je o něco akčnější a tempo je svižnější, ovšem také některé epizody působí uspěchaně. Speciálně pak finále, které vypadá, že je tak trochu ušito horkou jehlou a možná by nebylo úplně od věci roztáhnout první řadu na 13 epizod, nejen na deset. 

Kromě toho konec nepůsobí tak napínavě, jak by si asi tvůrci přáli. Víme totiž, že bude druhá řada, což dost ubírá na dramatičnosti některých momentů a riziko nepůsobí tak intenzivně, protože je více méně jasné, že se ohrožené postavy (nebo většina z nich) vrátí. 

Co si zaslouží trochu kritiky je, jak rychle byly ukončeny dějové linky v podstatě všech záporáků, kdy jsme se v jednom případě vůbec nedozvěděli, co se s daným padouchem stalo. 

Dějově byla jednoduše druhá polovina ne úplně dotažená. 

CBS

Akce poskrovnu

Jak bylo řečeno, na pár akčních momentů dojde, ale není jich zrovna moc. Na druhou stranu, nejsou špatné. Ovšem, působivější jsou přestřelky "tváří v tvář", vesmírne souboje jsou obvykle velmi krátké a nejsou nikterak epické.

Zajímavé je jejich technické zpracování, u kterého je sice patrné, že se od doby seriálu Star Trek: Nová generace technologické možnosti posunuly, ale tvůrci očividně nechtěli, aby speciální efekty vypadaly příliš odlišně od toho, co jsme viděli před nějakými 26 lety na televizních obrazovkách. Tím pádem srovnání Star Trek: Picard se staršími sériemi není vysloveně do očí bijící, bez ohledu velký časový odstup.

První řada Star Trek: Picard je zábavná, o tom není sporu, její hlavní devizou je obsazení v čele s Patrickem Stewartem, ale nezbývá než doufat, že ve druhé řadě tvůrci více zapracují na scénáři a tempu seriálu, protože první řada ukázala, že jsou tu ještě rezervy a ne malé.

« Předchozí kapitola
Naše hodnocení
7/10
Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu