Recenze: Star Trek: Picard

Recenze: Star Trek: Picard | Fandíme seriálům
CBS
Zobrazit dalších 23 obrázků
Legendární kapitán Enterprise se vrací a je jiný, než si ho pamatujete. Návrat to není špatný, ale svého pontenciálu naplno nevyužil.
  1. Kapitola č.1
  2. Kapitola č.2

Streamovací služba CBS All Access se rozhodla udělat svou vlajkovou lodí nové seriály ze světě Star Treku (U nás jsou seriály dostupné na Amazon Prime). Seriál Discovery si vede už delší dobu docela dobře, fandové se dočkají už třetí řady a dalo se tak tušit, že CBS bude se Star Trekem zkoušet štěstí dál. Což se také potvrdilo. Do budoucna se chystá několik hraných i animovaných projektů, nicméně, zatím nejvíce pozornosti na sebe strhává čerstvě zakončená první série seriálu Star Trek: Picard, kdy se vsadilo na jednu z nejvýraznějších osobností celého universa Star Trek a to kapitána Jean-Luca Picarda v podání Patricka Stewarta.

Očekávání byla samozřejmě vysoká, přece jen, naposledy Patrick ztvárnil (pokud nepočítáme animované projekty) tuhle postavu v roce 2002 a to ve filmu Star Trek: Nemesis.

Teď je díky seriálu Star Trek: Picard zpět a je jiný, než ho známe. Velmi jiný. Příběh se zasazen do doby dvacet let po Nemesis s tím, že je admirál Picard ve výslužbě, tráví svůj čas na roztomilé vinici, ovšem stále touží vydat se znovu do vesmíru a to přes fakt, že se s Hvězdnou flotilou nerozešel zrovna v nejlepším.

CBS

Pro mnohé asi bude překvapením to, jaký je Picard nyní. Pamatujeme si ho jako rázného energického kapitána, teď je z něj zklamaný a skoro až zlomený muž, kterého "zradilo" společenství, pro které byl ochoten obětovat i život. 

Tvůrci upozorňovali, že tohle bude hlavně komorní příběh Picarda, nejen další epické dobrodružství (byť na to také dojde) a minimálně v prvních dílech to platí. 

Dobrou zprávou je, že zaměřit se na stárnoucího Picarda nebyl rozhodně špatný nápad a sledovat jeho osudy je zábavné. Pomalinku je nám vysvětlováno, co se vlastně za oněch 20 let stalo a proč je Picard tak zahořklý. 

CBS

A opět dívka v nesnázích

Aniž bych chtěl prozradit příliš z děje, tak v něm hraje roli zkáza planety, Romulané a syntetické bytosti. Jde o oblíbenou směsici politikaření, špičkové technologie a nezbytného proroctví. 

Hlavní dějová linka není úplně originální, speciálně s ohledem na to, že se objeví tajemná dívka, kterou se Picard rozhodne zachránit (respektive její dvojče). Na základní dějovou kostru je ale navázáno pár zajímavých odboček, které se týkají především dalších postav, ze kterých Picard sestavuje novou posádku. 

Další kapitola »
Naše hodnocení
7/10
Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu