Quibi: První recenze seriálů pouze pro mobily odhalily, zda nás má technologický výstřelek vůbec zajímat

Quibi: První recenze seriálů pouze pro mobily odhalily, zda nás má technologický výstřelek vůbec zajímat | Fandíme seriálům
Quibi
Zobrazit dalších 9 obrázků
Originální obsah nové streamovací služby je podle recenzí spíše zklamáním.
  1. Kapitola č.1
  2. Kapitola č.2

Smíšené pocity pak obecně kolují i kolem samotného "revolučního" přístupu, jakým Quibi přistupuje ke konzumaci obsahu. Hlavně tedy v případech rozkouskovaných filmů (jako je třeba akční The Most Dangerous Game), kdy předěly mezi desetimunutovými epizodkami diváka spíše iritují. O něco lépe formát funguje u dokumentů a zpravodajství, kde je krátké video svébytné dílo a ne jen násilně odštípnutá část celku.

Příliš velký smysl pak podle všeho nedává samotné zaměření na čistě mobilní zařízení. Mnoho pořadů totiž Quibi nabízí ve vysokém 4K rozlišení, které však běžný divák na telefonu, narozdíl od televize, nerozezná a neocení. V tomto ohledu tedy oproti jiným streamovacím službám, které jsou dostupné na celé řadě zařízení, Quibi citelně ztrácí.

Samotná aplikace by pak podle všeho na nějaké zásadní nedostatky trpět neměla. Prostředí by mělo být plynulé a celkem intuitivní a nabízet všechny základní funkce, na které si diváci zvykli u konkurence. Celkově u recenzentů směrem ke službě ale panuje spíše skeptický přístup. Hlavním kamenem úrazu by měla být nepříliš přesvědčivá knihovna obsahu, která by se však v nejbližším budoucnu naštěstí měla podstatně rozšiřovat.

Co vy na to? Až dorazí Quibi k nám, láká vás k vyzkoušení? A nebo rozkouskované filmy a krátké epizody seriálů přehrávané na obrazovce mobilu pro vás příliš lákavě nepůsobí?

Zdroje: THP, ShlashFilm, TV Line, Variety, IGN

« Předchozí kapitola
Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu