Seriálový týden: U českých diváků nově zabodovala teenagerovská komedie a také loňský hit Černobyl

Seriálový týden: U českých diváků nově zabodovala teenagerovská komedie a také loňský hit Černobyl | Fandíme seriálům
Netflix
Zobrazit dalších 23 obrázků
Úspěch si také dokázal připsat kultovní Sex ve městě, nová řada středověkého dramatu nebo dokument o koronavirové pandemii.
  1. Kapitola č.1
  2. Kapitola č.2

Nejsledovanější seriály Netflixu za poslední týden:

1. Too Hot to Handle
2. Papírový dům (Money Heist)
3. Tenkrát poprvé (Never Have I Ever)
4. Poslední království (The Last Kingdom)
5. Poslední představení (The Last Dance)
6. Lucifer
7. Koronavirus – máme jasno (Coronavirus, Explained)
8. Riverdale
9. Láska je slepá (Love is Blind)
10. The Final Table

Oproti minulému týdnu se žebříček nejsledovanějších seriálů na českém Netflixu změnil relativně razantně, stále ho však z velké části ovládá zejména trojice populárních reality shows. Naprosto suverénním vládcem celého výčtu je stále vztahové Too Hot to Handle, které slaví neskutečně velký úspěch již třetím týdnem. Láska je slepá si od posledního přehledu vede v podstatě stejně, to kulinářská soutěž The Final Table si naopak výrazně pohoršila a z minulého třetího místa se nyní vyklubala až poslední příčka. Od půlky týdne o pořadu v elitní desítce nebylo ani slyšet, nejspíše mu tedy v našem přehledu můžeme dát na nějakou dobu sbohem. Ale kdo ví, třeba se po vzoru Láska je slepá po pár týdnech vrátí.

Tento týden můžeme být svědky příchodu hned tří nováčků. Největší úspěch z nich si připsala komedie o dospívání Tenkrát poprvé od Mindy Kaling, která vypráví příběh dcery indických přistěhovalců, která se na střední škole především snaží najít svůj první pořádný vztah. Seriál si odbyl premiéru v pondělí, přičemž se od úterý bez zaváhání drží druhé příčky. Kdyby tedy přišel o pouhý den dříve, na stříbrné pozici by se mu nejspíše podařilo vystřídat krimi Papírový dům.

Přehled top 14 nejzajímavějších seriálů, které startují v květnu
 

Popularitu mezi diváky si očividně zvládlo získat i středověké drama Poslední království, které pojednává o snaze Angličanů ubránit svou zemi před severskými nájezdníky. Britská série z roku 2015 přišla v neděli se svou čtvrtou řadou a po celý týden se jí dařilo držet v první půlce žebříčku. Posledním novým přírůstkem je nový díl dokumentární série Explained nazvaný Koronavirus – máme jasno, který zkoumá aktuálně probíhající pandemii a boj s ní. Jedná se už o druhý podobně střižený dokument z produkce Netflixu za poslední dobu, tím prvním byla rovněž populární Globální pandemie.

Hned dva projekty, které se na žebříčku držely opravdu dlouhou dobu, v aktuálním výčtu nevidíme. Jednak to je dokumentární Tiger King, který se po pěknou řádku týdnů těšil obrovské popularitě, už minulý týden však začal pomalu klesat. Lehce naopak překvapila absence Orange Is The New Black, které bylo po skutečně dlouhou dobu velkou stálicí.

Zbytek výčtu pak nějak razantně nepřekvapí. Jak Riverdale, tak i Lucifer a Poslední představení se ve svých pozicích posunili jen minimálně. A přinejmenším u Lucifera to bude nejspíše platit i v budoucnu, u prvního jmenovaného to však již tak být nemusí. Během posledních týdnů se totiž v podstatě bez výjimky fanoušci teen dramatu ukázali jen na pár dní po tom, co vyšla nová epizoda. No a vzhledem k tomu, že se aktuálně vysílaná čtvrtá řada dočká svého konce již 6. 5., tak je dost pravděpodobné, že o seriálu v nejbližší budoucnosti, tj. do vydání další série, v žebříčku neuslyšíme.

Co můžeme od desítky nejpopulárnějších seriálů čekat příští týden, je otázkou. Ke konci tohoto týdne si celkem dobře a stabilně vedlo romantické teen drama Tři metry nad nebem (Summertime), pokud mu tedy popularita vydrží, tak by se do výčtu klidně mohlo dostat. Asi největšími premiérami, které by do přehledu mohly zasáhnout, jsou komediální drama Smrt nás spojí (Dead to Me), jehož druhá řada si odbyla premiéru včera, nebo nový počin oscarového režiséra Damiena Chazella v podobě jazzového The Eddy, který přijde 8. 5. Hlavně u druhého jmenovaného bych si nějakým umístěním však osobně příliš jistý nebyl - seriál totiž vypadá na celkem hutné drama, která se přece jenom velké popularity mezi veřejností spíše netěší.

Další kapitola »
Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu