Zaklínač: Výtvarné návrhy zachycují vznik nejrůznějších fantasy postav

Zaklínač: Výtvarné návrhy zachycují vznik nejrůznějších fantasy postav | Fandíme seriálům
Pixoloid Studios
Zobrazit dalších 10 obrázků
Návrhy se zaměřují na alternativní podoby různých ras zaklínačského světa, včetně nechvalně proslulé zboje nilfgaardského vojska.

Rozmanitý fantasy svět Zaklínače, který ve své románové sérii precizně zpracoval polský autor Andzej Sapkowski, je kromě lidí bohatý na rozličné rasy a různá monstra. Fiktivní země, známá prostě jako Kontinent, je obývána lidmi, elfy, trpaslíky, skřety, dryádami a spoustou dalších. Kromě toho Sapkowski zamořil svůj svět všemožnými potvorami, od prastarých a vzácných draků, přes inteligentní upíry vyšších a nižších řádů až po mrchožrouty, kam počítáme třeba ghůly a alghůly, nebo nekrofágy, mezi které můžeme řadit třeba topivce nebo ohnivce.

Zaklínač: Druhá řada se blíž podívá na záporáky a Nilfgaard
 

Seriálová adaptace knižní série, jejíž první řada si odbyla na Netflixu premiéru na konci loňského roku, ukázala sotva zlomek ze všech možných ras a typů monster. Základní dvě „nelidské“ rasy, které jsou společné většině fantasy ság od dob Hobita a Pána prstenů, tedy elfové a trpaslíci, už v seriálu byly představeny ve svém, pro zaklínačský svět typickém, více drsném a přízemním stylu. Umělecké návrhy a představy podoby těchto ras pro seriál si můžete prohlédnout v galerii. Tyto návrhy zpracovali designéři z Pixoloid Studios a kromě elfů a trpaslíků představili i návrhy skřetů, půlčíků, dryád a také alternativní verzi nechvalně proslulého a fanoušky nenáviděného designu nilfgaardské zbroje, která má daleko k představě brnění armády vyspělé a bohaté jižanské říše.

Možná se realizace některých návrhů dočkáme ve druhé řadě seriálu. Víme, že bychom se měli dočkat partizánských skupin elfských bojovníků, kteří si říkají Scoia'tael, na elfech se tak tvůrci mohou vyřádit, protože v první řadě přiliš prostoru nedostali. Fanoušci ale doufají především v radikální změnu nilfgaardské zbroje, které diváci považují ze jeden z největších přešlapů. A showrunnerka Lauren Schmidt slíbila, že se z chyb první řady poučí. Tak uvidíme. Druhé řady bychom se měli dočkat v létě příštího roku. 

Zdroj: Redanian Inteligence

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 2

Magda | 11.06.2020 09:51
Nějak mi nepřipadá, že by v první sérii byl Nilfgaard prezentován jako bohatý stát, naopak, byl až na konci žebříčku všech království, ovšem to se změnilo s nástupem nového císaře. Musím připustit, že původně navrhovaná zbroj byla asi tak o sto procent lepší než ta, kterou jsme nakonec viděli. Důvod nechápu.
Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu