M*A*S*H: Výběr nejlepších epizod podle divácké obliby

M*A*S*H: Výběr nejlepších epizod podle divácké obliby | Fandíme seriálům
20th Television
Zobrazit dalších 9 obrázků
K tomu se zasmějte nad vtipnými obrázky a memy na motivy tohoto populárního sitcomu.
  1. Kapitola č.1
  2. Kapitola č.2
  3. Kapitola č.3
  4. Kapitola č.4
  5. Kapitola č.5

Komediální americký seriál M*A*S*H dnes už patří mezi klasické televizní pořady a jeden z nejznámějších sitcomů vůbec. Stanice CBS ho začala vysílat v roce 1972 na motivy stejnojmenného celovečerního filmu, který vyšel o dva roky dříve. Mezi diváky M*A*S*H zabodoval a jeho nové epizody vycházely po 11 sezon až do roku 1982.

Děj seriálu byl zasazený do období korejské války. Divák v něm sledoval osudy lékařů mobilní vojenské nemocnice uprostřed válečného konfliktu. Jeden z aspektů, který sitcom zvládal, bylo úspěšné balancování mezi komediálními a dramatickými momenty. To vedlo k mnoho nezapomenutelným epizodám.

Ale jaké z nich byly ty úplně nejlepší? Dále nabízíme možnou odpověď v podobě top deseti nejlépe hodnocených epizodách podle uživatelů mezinárodní filmové databáze IMDb. V galerii pak najdete vtipné fotky a memy podle seriálu.

10. Čas života - 8.7 bodu z 10

Jde o jednu z epizod, kterou napsal Alan Alda, který je v seriálu známý hlavně coby představitel Hawkeyho. V Čase života ale Alda přišel s netradičním zpracováním epizody v reálném čase. Do nemocnice v seriálu dorazí voják se zraněnou aortou. Hawkeye ji musí držet stlačenou proti jeho páteři, jinak by vykrvácel. Takto ji ale může držet jen dvacet minut předtím než začne hrozit, že kvůli tomu voják ochrne. 

V dolním pravém rohu se objeví časomíra, která začne dvacet minut odpočítávat, což ještě umocňuje, jak moc je celá epizoda napínavá

9. Drahý Sigmunde - 8.7

Sedmá epizoda páté řady, za kterou stál opět Alan Alda (režie i scénář). Ústřední postavou dílu je psychiatr Sidney Freedman, jedna z vedlejších postav seriálu. Ten píše dopis zesnulému Sigmundu Freudovi, v kterém popisuje svá setkání a zkušenosti s členy jednotky MASH 4077.

Další kapitola »
Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu