Recenze: Válečná jeptiška

Recenze: Válečná jeptiška | Fandíme seriálům
Netflix
Zobrazit dalších 14 obrázků
Vezměte Buffy, přemožitelku upírů, přidejte náboženskou tematiku, zajímavé obsazení a působivé evropské lokace a vznikne vám podívaná, kterou si užijete.
  1. Kapitola č.1
  2. Kapitola č.2

Tyhle dámy se jen tak nedají

Naopak pochvalu si tvůrci zaslouží za většinu z členů hlavní skupiny jeptišek, kterým je věnována pozornost. V podstatě všechny mají dostatek prostoru, aby nepůsobily navíc a ano, některé (především Lilith) jsou napsány poměrně archetypálně, ale veskrze platí to, že jsou jeptišky dobře obsazeny a do děje zakomponovány tak, aby nepůsobily nevýrazně. 

Určitě si cením toho, že postavy nejsou napsány černobíle. Není výjimečné, že někdo, u koho jste dlouho předpokládali, že je záporák, nakonec není a naopak.

Pozitivem jsou také akční scény, které jsou choreograficky povedené, střihově nezběsilé (rozumějte, nemusíte se obávat toho, že střih bude tak divoký, že neuvidíte, co se děje) a dynamické, je tak škoda, že s akčními momenty tvůrci docela šetří.

Určitým zklamáním jsou triky (především ztvárnění démonů), na kterých je patrné, že seriál neměl k dispozici zrovna astronomický rozpočet. Není to vyslovená katastrofa, ale občas to působí, že jsme se vrátili o pět, možná i víc let zpátky. 

Ale i tak si vaše oči v dobrém slova smyslu užijí, seriál se natáčel ve Španělsku, takže z některých scénách na vás dýchne historie a "evropská" atmosféra.

První řadu bych označil za slušný rozjezd, který má nějaké mezery, ale nic, co by se v případné druhé nedalo napravit. Největší bolítskou pro mě asi byl závěr, kdy byl nepřekvapivě připraven cliffhanger/otevřený konec, ale možná až příliš robustní. Sice navnadil na pokračování, ale také zanechal pocit až nepříjemné "nedokončenosti".

« Předchozí kapitola
Naše hodnocení
8/10
Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 2

mrq | 07.09.2020 15:22
No seriál jsem dodíval celý, 8/10 bych tomu asi nedal.. Za mě klasický seriál plný nelogických situací a rozhodnutí, které nědělají svalnatí hezounci a dokonalé ženy v uplých oblečcích, ale bojové jeptišky. Plus za neokoukanou a sympatickou Albu Baptistu, kvůli které jsem to asi dokoukal. Jako oddychovka dobré, ale pokud hledáte něco náročnějšího, tak asi ne..
Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu