Emmy 2020: Nominace ovládli Watchmeni, bodoval také Mandalorian

Emmy 2020: Nominace ovládli Watchmeni, bodoval také Mandalorian | Fandíme seriálům
Television Academy
Netflix vrací úder. Připsal si rekordní počet nominací.
  1. Kapitola č.1
  2. Kapitola č.2
  3. Kapitola č.3

Velká část filmových ocenění včetně prestižních Oscarů se kvůli koronavirové pandemii ocitla v poměrně prekérní a složité situaci. Doteď není pořádně jasné, zda se vůbec uskuteční a jaká budou případně soutěžní kritéria. Tato skutečnost však neplatí pro nejdůležitější televizní ceny Emmy, které se letos konají již po dvaasedmdesáté. Jak už tomu na konci července tradičně bývá, opět jsme se dočkali seznamu nominovaných. A vzhledem k tomu, že se o ceny již neuchází Hra o trůny, mohlo by se jednat o zajímavý souboj.

Zatímco loňské nominace opanovalo HBO, letos Netflix vrací úder s naprosto suverénními 160 nominacemi, čímž byl stanoven nový rekord. HBO si jich letos připsalo 107, Disney+ 19, Apple TV+ 17 a mobilní Quibi ukořistilo 10 nominací.

Emmy 2019: Cenu za nejlepší dramatický seriál si naposledy odnesla Hra o trůny
 

Nejvíce nominací posbírali komiksoví Watchmeni (26), následují The Marvelous Mrs. Maisel (20), Ozark (19) a Boj o moc (18). Celkem úctyhodný počet nominací si odnesl i The Mandalorian (15). V jeho případě se sice zpravidla jedná "pouze" o technické kategorie, avšak seriál ze Star Wars universa poněkud překvapivě ukořistil nominaci i v kategorii nejlepší dramatický seriál.

V hereckých kategoriích se radují zejména seriály Ozark v čele s Jasonem Batemanem a Laurou Linney, The Morning Show s Jennifer Aniston a Stevem Carellem nebo Na mušce se Sandrou Oh a Jodie Comer. Mezi další nominované se řadí například Regina King (Watchmen), Cate Blanchett (Mrs. America), Olivia Colman (Koruna), Zendaya (Euforie), Giancarlo Esposito (Volejte Saulovi, The Mandalorian) či Sterling K. Brown (Tohle jsme my, The Marvelous Mrs. Maisel)

Kompletní přehled nominací v hlavních kategoriích naleznete v dalších kapitolách.

Další kapitola »
Přidat na Seznam.cz

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu