Daredevil: Asijští herci obviňují seriálového šéfa z rasismu

Daredevil: Asijští herci obviňují seriálového šéfa z rasismu | Fandíme seriálům
Netflix
Zobrazit dalších 9 obrázků
Jeph Loeb měl mít hodně nevybíravé poznámky vůči asijským postavám a hercům Marvel seriálů z Netflixu.

Daredevil od Netflixu s Charlie Coxem v hlavní roli nastartoval provázaný svět Marvel/Netflix superhrdinů a dočkal se tří řad. Poté byl bohužel stejně jako všechny další seriály z provázaného světa zrušen. Fanoušci se denně doprošují návratu a obnovení, to je však nanejvýš nepravděpodobné. Daredevil se povedl, ovšem za kamerou to nebylo tak růžové, jak se může zdát. Asijští herci nedávno obvinili seriálového šéfa Jepha Loeba z rasismu.

Asijští herci včetně Wai Ching Ho (Madame Gao) a Petera Shinkody (Nobu) hrají v Daredevilovi, zejména ve druhé sérii, a také v týmovce Defenders nepostradatelnou roli. Reprezentují tajemnou organizaci Ruka (The Hand), která našim hrdinům způsobuje jeden problém za druhým. Jde o celkem jednorozměrné padouchy, kteří jsou oproti jiným zlosynům nezajímaví a nepříliš vykreslení. Původně scenáristé plánovali více dějových linií, které by se okolo Ruky točily, ale šéf seriálové odnože Marvelu Jeph Loeb to odmítl.

„Jeph Loeb řekl scenáristům ať nepíší pro Nobiu a Gao…a tohle bylo zopakováno mnohokrát mnohými scenáristy a showrunnery,“ tvrdí Peter Shinkoda. „Řekl: ‚Nikoho nezajímají Číňané ani Asiaté. Byli tu tři Marvel filmy – trilogie s názvem Blade, ve které Wesley Snipes zabil 200 Asiatů v každém filmu. Všem jsou u prd*le, tak nepište o Nobu a Gao‘.“ Pokud takový výrok z Loebových úst skutečně padl, pak opravdu nejde o zrovna korektní poznámku, i kdyby byl Loeb stokrát přesvědčený o tom, že je jeho tvrzení například z obchodního hlediska (z hlediska toho, jak uvažuje většina zákazníků) pravdivé. Navíc nejde o jedinou aféru, kdy měl bývalý šéf televizní sekce Marvelu projevit neúctu k hercům s asijskými kořeny. Herci uvádějí, že nebyli pozvaní na premiéru druhé série.

„Wai Ching Ho a já jsme nebyli na premiéře druhé řady…protože jsme nebyli pozvaní. Wai byla uražena, a to mě hodně nas*alo. O [premiéře] jsme se dozvěděli, když ji živě vysílali. Omluvili se, že jsme byli ‚přehlédnuti‘,“ otevírá se Peter Shinkoda. Otázkou je, jestli nedostali nedostali asijské postavy prostor prostě kvůli tomu, že to bylo pro ucelenost a tempo příběhu vhodnější, nebo kvůli rasismu. Nicméně výrok Jepha Loeba, pokud v této podobě opravdu zazněl, je jednoznačně urážlivý a takové věci by se dít neměly a taková mentalita do tvůrčího týmu nepatří. Stejně tak není košer "opomenout" celou jednu skupinu herců ze slavnostní premiéry.

V současné době už má seriálovou tvorbu Marvelu pod palcem přímo Kevin Feige, kreativní šéf celé značky. Loebovým posledním projektem pro Marvel Television byl seriál Helstrom, který bude mít premiéru letos na podzim. Po jeho uvedení se s dalším Loebovým působením u Marvel Studios nepočítá.

V galerii si můžete tajemnou organizaci Ruka z Daredevila připomenout.

Zdroje: Deadline, Screenrant

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu