The Mandalorian: Natáčení třetí řady údajně proběhne bez komplikací, koronaviru navzdory

The Mandalorian: Natáčení třetí řady údajně proběhne bez komplikací, koronaviru navzdory | Fandíme seriálům
Lucasfilm
Zobrazit dalších 9 obrázků
Tvůrci Jon Favreau a Dave Filloni prozradili, které osobnosti v Lucasfilmu i mimo něj byly pro vznik seriálu klíčové.

Druhá řada Mandaloriana se na obrazovky podívá letos v říjnu, přesto však práce na prvním hraném seriálu ze světa Star Wars žádným způsobem neutichají a již od dubna se souběžně s dokončováním druhé řady aktivně připravuje řada třetí. Doteď však nebylo jasné, jak přesně bude ve stínu koronavirové pandemie vypadat samotné natáčení, či zda vůbec proběhne. V tomto ohledu nově přišla dobrá zpráva - s produkcí se údajně stále počítá, koronavirovým restrikcím navzdory.

Podle autora seriálu Jona Favreau by pak měla proběhnout bez větších potíží. Natáčení se totiž z velké části odehrává ve vnitřních ateliérech (tedy v plně kontrolovaném prostředí), spoustu se toho řeší dálkově a ve velkém se při natáčení využívá technologie "virtuálních" pozadí, tudíž je mnohem jednodušší limitovat počet lidí, kteří se aktuálně na place nacházejí, na relativně malé hodnoty.

The Mandalorian: Podle studie jde o divácky nejžádanější seriál poslední doby
 

Favreau se dále rozpovídal o tom, jaký vliv měl na Mandaloriana šéf Marvel Studios Kevin Feige. S Favreauem spolupracoval na prvních dvou Iron Manech a údajně měl velký vliv na jeho chápání fanoušků a způsob, jakým projekt zaměřovat na mladé obecenstvo a fanouškovské jádro zároveň.

Rian Johnson, režisér Posledního z Jediů nebo loňského Na nože, pak měl zase pro změnu velký vliv na režiséra Davida Filloniho. Ten dlouho pro Star Wars točil animované seriály, když však Lucasfilm přešel pod křídla Disneyho a začaly se připravovat nové projekty, zatoužil po natáčení hrané tvorby. Šéfka studia Kathleen Kennedy mu umožnila účastnit se natáčení celovečerních filmů, aby se něco přiučil, přičemž Filloni uvádí, že nejvíc toho pochytil při natáčení Posledního z Jediů. Zatímco jindy se snažil především nepřekážet někde v rohu, v tomhle případě si ho Johnson chytnul přímo k sobě a ukazoval mu, jak spolu s kameramanem pracují se scénou.

Dále Filloni hovořil o tom, jak důležitý pro něj byl otec Star Wars George Lucas. Od něj Dave nasával jeho zkušenosti s předalekou Galaxií, stejně jako filmařské dovednosti. V současné době už si Lucas užívá Hvězdné války čistě jako fanoušek a Filloni se domnívá, že byl s Mandalorianem spokojený.

Na závěr si můžete pustit nejnovější díly série animovaných kraťasů Star Wars: Galaxy of Adventures. V galerii pak naleznete obaly vinylových desek se soundtrackem k jednotlivým epizodám Mandaloriana.

 

Zdroje: THR; Deadline I, II

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu