Hvězda Přátel čelila útokům za to, že hrála lesbickou postavu

Hvězda Přátel čelila útokům za to, že hrála lesbickou postavu | Fandíme seriálům
NBC
Zobrazit dalších 12 obrázků
Hrát v devadesátých letech v americkém seriálu postavu s homosexuální orientací, to nebyl žádný med.

Herečka Jane Sibbett se v kultovním sitcomu Přátelé nepravidelně objevovala jako Carol Willick, lesbická ex-manželka našeho milovaného rozváděče Rosse Gellera. Celkem se Carol mihla v patnácti epizodách, přičemž naposled se fanouškům připomněla v sedmé řadě. V devadesátých letech samozřejmě vládla ve Spojených státech poněkud jiná atmosféra než dnes a Sibbett se musela srovnat s tím, že její lesbická role/postava bude terčem konzervativní kritiky. V posledních letech je přirozené, že ve filmech a seriálech jsou zobrazovány LGBTQ+ postavy, ovšem tehdy tomu tak zdaleka nebylo. Ostatně Sibbett, která byla v hledáčku tvůrců pro roli Rachel Green, si prožila také několik krušných chvil a na vlastní kůži pocítila osten netolerance.

V rozhovoru pro server Now To Love rodačka z Kalifornie uvedla následující: "Brzy poté, co jsem se chopila role Carol, jsem ucítila nutkání a zodpovědnost postavit všem těm lidem, kteří tvrdili, že je to špatné. Byl mezi nimi i můj vlastní otec, jenž to nesl velice těžce. V různých amerických talk show jsem poslouchala, jak je to celé nesprávné a proč bych to neměla dělat. Cítila jsem, že bylo důležité, aby porozuměli jedné věci. Láska je přece tou nejdůležitější věcí na světě. Cítila jsem jako povinnost říci to a ujistit se, že to lidé uslyší."

Ačkoliv se dalo očekávat, že některé konzervativní kruhy ponesou lesbickou linku v takto populárním seriálu s nelibostí, obecně predikovali v NBC větší pozdvižení. Například v případě epizody, kdy se Carol provdá za svou lásku Susan (Jessica Hecht), se předpokládala bouřlivá reakce části diváckého spektra. Nakonec však prý došlo jen na několik znechucených telefonátů. I tak vyjádření Sibbett dobře ilustruje, v jak obtížné situaci se tehdy nacházela LGBTQ+ komunita.

V galerii si můžete Carol a Susan připomenout.

Zdroj: NowToLove

Foto: NBC

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu