Herec: Dramatický příběh českého herce z 50. let na fotkách a v upoutávce

Herec: Dramatický příběh českého herce z 50. let na fotkách a v upoutávce | Fandíme seriálům
Česká televize
Zobrazit dalších 38 obrázků
Jan Cina ztvárnil mladého herce, který se zaplete s totalitním režimem. Podívejte se na teaser.

Česká televize již tuhle neděli 11. 10. uvede ambiciózní třídílnou minisérii Herec, o které jsme vás informovali již na sklonku loňského roku. Minisérie je zasazena do počátku padesátých let a vypráví příběh slibného mladého herce (Jan Cina), jehož čeká zásadní životní rozhodnutí. Všechny tři díly natočil slovenský režisér a herec Peter Bebjak (Spravedlnost, Trhlina). První díl Herce byl uveden na několika festivalech. První hodnocení od necelé padesátky uživatelů ČSFD vábí na slušnou podívanou souhrnným hodnocením 80 %. Minisérie dokonce získala nominaci na prestižním mezinárodním festivalu Prix Europa v kategorii televizní fikce.

Herec: ČT zabodovala s minisérií na televizních Oscarech
 

Oficiální synopse zní: „Dramatický příběh slibného mladého herce zasazený do počátku padesátých let dvacátého století. Mnoho mladých lidí tehdy muselo volit stejně jako on: totalitnímu režimu se postavit, přizpůsobit, nebo se na něm dokonce aktivně podílet. Volba hlavní postavy minisérie Herec je přitom ještě o řád složitější. Standa v sobě totiž skrývá velké tajemství. Pro někoho traumatizující handicap, pro něj však překvapivá cesta ke kariéře. Minisérie je studií lidského charakteru a jednání ve vyhrocených situacích, kdy otázka morálky a chování hrdiny není zdaleka jednoznačná.“ O scénář se postarali Petr Bok (Ghoul) a Pavel Gotthard (První republika).

Herecké obsazení dále tvoří Jenovéfa Boková (Ženy v běhu), Martin Finger (Spravedlnost), Jan Nedbal (Lynč), Emília Vášáryová (Tátova volha), Pavel Batěk (Staříci), Elizaveta Maximová (Modelář), Judit Bárdos (Svět pod hlavou), Luboš Veselý (Případ mrtvého nebožtíka) a Adrian Jastraban (Ulice). Kreativní producentka ČT Kateřina Ondřejková se s nadšením vyjádřila k minisérii takto: „Minisérie Herec je má druhá a věřím, že ne poslední spolupráce s Peterem Bebjakem. Stejně jako u té první – Spravedlnosti, ze které nakonec vzešel Český lev za nejlepší TV film a minisérii, i v Herci vystavujeme postavy velkým morálním zkouškám. Herec je příběhem negativního hrdiny, ale nevyprávíme ho černobíle. Zajímají nás motivace, proč jedná, tak jak jedná a díky nim pak dokážeme jeho chování vlastně i pochopit. Každý z nás by asi chtěl být hrdina, ale může se stát, že si najednou uvědomíme, že jsme jen obyčejnými Láníky.

Níže se můžete podívat na upoutávku. V galerii najdete nespočet promo fotografií a plakát.

Zdroj: ČT

Foto: ČT

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu