Quibi: Bizarní pokus o konkurenci Netflixu to po pár měsících vzdal

Quibi: Bizarní pokus o konkurenci Netflixu to po pár měsících vzdal | Fandíme seriálům
Quibi
Zobrazit dalších 9 obrázků
Ukazuje se, že lidé opravdu filmy nechtějí sledovat na mobilu a rozsekané na krátké kousky...

Trh streamovacích služeb v posledních době (i za pomoci koronavirové pandemie) prudce roste. Netflix je toho důkazem. Vedle něj se objevilo skutečně velké množství nových hráčů. Už loni nastoupily společnosti Apple a Disney se svými službami, letos je tím asi největším konkurentem HBO Max, následuje NBCUniversal se svým Peacockem, no a pak je tady Quibi - streamovací platforma, která již od začátku působila spíše jako velká kuriozita.

Na rozdíl od své konkurence, která se snaží diváky nalákat především na originální obsah, se Quibi rozhodlo jít jinou cestou a odlišit se samotným formátem. Zaměřilo se totiž čistě na mobilní zařízení a jeho velkou devizou měl být fakt, že se jeho pořady daly sledovat na výšku a byly rozděleny na krátké desetiminutové kapitoly - teoreticky se tedy výborně hodí do dnešního uspěchaného světa, kdy si divák seriál pustí například při čekání na autobus. Jedná se teoreticky o zajímavý koncept, reálný výsledek však zdaleka nedosáhl očekávání provozovatele.

Wirless: Steven Soderberg vypráví jeden příběh skrze dvě různé obrazovky
 

To, že bude z platformy pořádný propadák, se začalo ukazovat již v červnu. Po dvou měsících od vydání mělo Quibi pouze kolem 3 milionů uživatelů, což je v porovnání s ostatními hráči, kteří se mohou pyšnit mnohonásobně vyššími hodnotami, bolestivě málo (a to služba nabízela tříměsíční předplatné zdarma). O důvodech se dá pouze spekulovat, roli však s jistotou hrál i samotný koronavirus, který život na jaře v podstatě zastavil a “revoluční” formát vhodný především na sledování mimo domácnost tudíž ztratil smysl. Ani samotný obsah navíc i přes zapojení talentovaných tvůrců (zejména ze začátku) nepředstavoval žádnou slávu, nové uživatele tak v podstatě nemělo co nalákat.

Nyní vyšlo najevo, že se situace nezlepšila ani během psoledních měsíců. Server Deadline přišel se zprávou, že by provoz Quibi měl být v nejbližší budoucnosti ukončen. Přední představitelé společnosti, Jeffrey Katzenberg a Meg Whitman, se údajně setkali se zaměstnanci a především s investory, aby jim tento krok vysvětlili a rovněž našli způsob, jak obsah nebo celou platformu prodat. Budoucnost Quibi je tedy stále částečně nejasná, její konec je však očividně již téměř jistou záležitostí.

V galerii si můžete prohlédnout některé projekty, které Quibi nabízí.

Zdroj: Deadline

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu