Hra o trůny: Seriál málem zinscenoval nevkusnou romanci

Hra o trůny: Seriál málem zinscenoval nevkusnou romanci | Fandíme seriálům
HBO
Zobrazit dalších 9 obrázků
Nechybělo málo a mohli jsme na obrazovkách vidět romantickou linku mezi dvěma postavami, které od sebe dělí desítky let věku.

Hra o trůny za svých osm sérií nabídla celou řadu romantických vztahů, které na sebe braly hromadu různých forem a podob, přičemž dokázaly často způsobit mezi fanoušky velké kontroverze (jako se to stalo například u milostné scény mezi Aryou a Gendrym). Řada z nich byla vyloženě morálně diskutabilní nebo rovnou prohnilá. Jen vzpomeňte na sourozenecký vztah Cersei a Jaimeho Lannistera. Nebo vystupování Khala Droga, který se k Daenerys zpočátku choval jako k sexuální otrokyni. A pochybných vztahů mohlo být ještě více.

Jak prozradila kniha Fire Cannot Kill A Dragon, v sedmé řadě si tvůrci pohrávali s myšlenkou romantické linky mezi Davosem Mořským a Missandei. Showrunner David Benioff měl údajně v plánu rozvést scénu příjezdu delegace Jona Snowa na Dračí kámen, ve které se Davos v rozhovoru s Missandei mimo jiné zajímá o její domovský ostrov Naath. Bývalý pašerák se do Daenerysiny nejbližší přítelkyně měl následně bezhlavě zamilovat.

Hra o trůny: Nočního krále mohl původně zabít někdo úplně jiný
 

Nápad podporoval režisér epizody Mark Mylod, herec Liam Cunningham proti němu však razantně bojoval. A to dle jeho slov do velké míry kvůli Davosově historii s Shireen Baratheon, kterou vnímal v podstatě jako svou dceru - podle herce se jeho postarší postava tudíž „nemůže zakoukávat do mladé ženy”. Benioffovi prý napřímo řekl, že „nebude znehodnocovat jeho tvrdou práci tím, že ohrozí sympatie diváků, kteří ho budou chápat jako úchyla”. 

Je třeba říci, že má herec nejspíše pravdu a kdyby se ser Davos zamiloval do Missandei (Nathalie Emmanuel), působilo by to na mnoho diváků skutečně zvláště a nepříjemně. Nehledě na to, že byla Missandei ve vztahu s Šedým červem a Davosova láska by nestála na žádném reálném základu a nedávala by téměř žádný smysl. A to se samozřejmě bavíme jen o seriálu, kde sice je mezi oběma herci zhruba třicetiletý rozdíl, ale Nathalie Emmanuel byla od začátku natáčení dospělá. V knížkách je její postavě deset let...

Zdroj: ScreenRant

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu